Απεργούν οι δημοσιογράφοι όλης της χώρας, την προσεχή Τετάρτη

Την συμμετοχή των δημοσιογράφων όλης της χώρας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις κατεδάφισης του ασφαλιστικού συστήματος, κατ΄ επιταγή των δανειστών αποφάσισε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Η απεργία θα γίνει την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015, την προηγούμενη ημέρα της κηρυχθείσας πανελλαδικής απεργίας της 3ης Δεκεμβρίου 2015 και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί της Τετάρτης έως τις 6 το πρωί της Πέμπτης 3 Δεκεμβρίου 2015.

Την Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, οι δημοσιογράφοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20) και στη συνέχεια πορεία διαμαρτυρίας.

Τα αιτήματα της απεργίας, όπως τα προβάλλει η ΠΟΕΣΥ, είναι τα ακόλουθα:

  • Την διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.
  • Την διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Η ΠΟΕΣΥ «προσυπογράφει την ανακοίνωση των συνεργαζομένων ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, στην οποία υπογραμμίζεται ότι «μετά και τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα του αγγελιοσήμου διατρανώνουν προς κάθε κατεύθυνση την απόφασή τους για την θωράκιση και οχύρωση του αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων στα ΜΜΕ της χώρας ενάντια στην  συντονισμένη εκ μέρους των δανειστών, των  κυβερνήσεων και της εργοδοσίας ισοπεδωτική επιχείρηση αποδόμησης κάθε εναπομείναντος εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος».