ΚΟΙΝΩΝΙΑ
0

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι στις 14 Δεκεμβρίου

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι στις 14 Δεκεμβρίου

Γενική συνέλευση στις 11 Δεκεμβρίου 2017 στο Εργατικό Κέντρο και συμμετοχή στην πανεργατική απεργία στις 14 Δεκεμβρίου 2017 και συγκέντρωση στις 10.30 στην Απλωταριά, ανακοίνωσε το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και εμποροϋπαλλήλων Χίου καλώντας τους εργαζόμενους σε συμμετοχή και συστράτευση ενάντια στα αντεργατικά μέτρα της κυβέρνησης και των δανειστών.
«Παράλληλα με τον προϋπολογισμό του 2018 φαίνεται ξεκάθαρα ότι τα πλεονάσματα προέρχονται από το λαό και κατευθύνονται στις τσέπες των μονοπωλίων. «Χρυσώνει» το χάπι η κυβέρνηση με το «κοινωνικό μέρισμα», καθώς μοιράζει ψίχουλα στην ακραία φτώχεια, ενώ παράλληλα έχει «μπουκώσει» τα μονοπώλια με εκατομμύρια ευρώ. Στα 32 νησιά καταργεί τον μειωμένο ΦΠΑ.
Ως εδώ με τα ψέματα, τις απάτες, της ζωής με τα ψίχουλα!
Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Οργανώνουμε την πάλη μας ενάντια σ’ αυτές τις πολιτικές που υλοποιούν τις απαιτήσεις των επιχειρηματικών ομίλων, της ΕΕ και του ΔΝΤ για την ανταγωνιστικότητα και τα μέτρα που στηρίζουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα σε συντονισμό για να φτάσει παντού και δυναμικά το μήνυμα της απεργίας. Δίνουμε τη μάχη να μην υπάρξει εργασιακός χώρος χωρίς ενημέρωση, συζήτηση και οργάνωση της απεργίας.
Διεκδικούμε:
• Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά με νόμο στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στον κατώτερο μισθό. Κατώτερο μεροκάματο 33,57 ευρώ.
• Να καταργηθεί με νόμο το αίσχος των μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ και κανένας εργαζόμενος να μη βρίσκεται κάτω από τα 751 ευρώ.
• Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων.
• Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσακίζουν τις Συλλογικές Συμβάσεις. Καθολική ισχύς και υποχρεωτικότητα των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Εφαρμογή της μετενέργειας μέχρι την υπογραφή νέας ΣΣΕ χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό.
• Όχι στις αντεργατικές αλλαγές που αλυσοδένουν τη λειτουργία των συνδικάτων, που εμποδίζουν την προκήρυξη απεργιών και την ανάπτυξη αγώνων των εργαζόμενων, τις εργατικές διεκδικήσεις.
• Αφορολόγητο ατομικό όριο 20.000 ευρώ, προσαυξανόμενο 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και όλων των χαρατσιών.
• Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Να μην καταργηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά. -30% ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου.Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική – λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη!» αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.

Μοιραστείτε το:
  • rss