Απλά έγινε κάποια αρχή στην ΒΙΑΛ, βρέθηκαν 9 θετικοί στους 113 ελέγχους

Τελικά, ούτε σήμερα Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2020, ήρθε στη Χίο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από την Αθήνα κι έτσι το βάρος των μαζικών ελέγχων στον προσφυγικό πληθυσμό και τους εργαζόμενους στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ επωμίσθηκε το τοπικό κλιμάκιο του οργανισμού.

Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν περίπου 120 έλεγχοι* (rapid test) και διαγνώσθηκαν θετικοί οκτώ πρόσφυγες και ένας εργαζόμενος στην ΒΙΑΛ, με τους πρώτους να μπαίνουν στην καραντίνα του ΚΥΤ και τον εργαζόμενο σε κατ΄ οίκον περιορισμό.

Έτσι, η σημερινή εικόνα δίνει μεν μια πρώτη ένδειξη, με το ποσοστό των θετικών να κυμαίνεται σε 8%, πλην – όμως – η πραγματική εικόνα της κατάστασης στο ΚΥΤ θα αποτυπωθεί με πραγματικά μαζικά τεστ σε μεγάλο αριθμό προσφύγων και μεταναστών, αλλά και εργαζομένων στο κέντρο.

Αυτό θα γίνει με την άφιξη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ από την Αθήνα (πιθανόν να μπει στην μάχη αύριο Παρασκευή), που θα έχει – προφανώς – και μεγάλο αριθμό rapid test στην διάθεσή του, αλλά και το ανάλογο προσωπικό για να υποστηρίξει το εγχείρημα, το οποίο είναι πιθανόν – ανάλογα και με τα αποτελέσματα στην ΒΙΑΛ – να επεκταθεί και στον τοπικό πληθυσμό.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να επισημανθεί ότι οι έλεγχοι αυτοί γίνονται με εξαιρετικά μεγάλη καθυστέρηση, δεδομένων αφενός του μεγάλου αριθμού κρουσμάτων που διαγνώσθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και κυρίως των συνθηκών διαμονής και συγχρωτισμού που επικρατούν στον χώρο της ΒΙΑΛ.

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από τον υποιυργό Μετανάστευσης και Ασύλου πραγματοποιήθηκαν 113 κι όχι 120 τέστ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια