Απλώνονται τα τραπεζοκαθίσματα της προκυμαίας στον υπάρχοντα κενό χώρο

Περισσότερο χώρο πλησίον των καταστημάτων τους θα μπορούν να αποκτήσουν για την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων οι επιχειρηματίες στην προκυμαία της Χίου, καθώς και σε όσους άλλους χερσαίους χώρους λιμένων, διαχειρίζεται το Λιμενικό Ταμείο Χίου, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020.

Οι ενδιαφερόμενοι καταστηματάρχες πρέπει μέχρι τις 15 Μαΐου 2020 και ώρα 14:00 να καταθέσουν σχετική αίτηση στο Λ.Τ. Χίου, συνοδευόμενη από υπεύθυνη δήλωση – σύμφωνη γνώμη του ιδιοκτήτη του οποίου η πρόσοψη της ιδιοκτησίας του εκτείνεται στην χερσαία ζώνη του λιμένα. Συγκεκριμένα, θα δηλώνει ότι επιτρέπει την κατάληψη του χερσαίου χώρου έμπροσθεν της ιδιοκτησίας του, καθώς δεν θα κάνει ο ίδιος χρήση του. Επίσης, προσκομίζεται τοπογραφικό σχέδιο του αιτούμενου πρόσθετου χώρου.

Πρόθεση του Λ.Τ. Χίου, όπως διευκρίνισε στον astraparis.gr o πρόεδρός του κ. Κυριάκος Ζωάνος, όσοι κάνουν χρήση αυτής της δυνατότητας και εξασφαλίσουν ανάλογο χώρο που θα τους επιτρέπει την ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων τους θα χρεώνονται με συμβολικό τίμημα για τον επιπλέον χώρο.

Σε όσους επιχειρηματίες δεν έχουν την δυνατότητα επέκτασης θα χορηγηθεί έκπτωση 50% στα τέλη τραπεζοκαθισμάτων, προσθέτει ο κ. Ζωάνος.

Διευκρινίζει, τέλος, ότι η επέκταση δεν αφορά χώρο επί ή πέραν του πεζοδρομίου προς το οδόστρωμα, αλλά προς τις δύο πλευρές του κάθε καταστήματος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια