Από τις Σέρρες σε Χίο και Οινούσσες

Τις Οινούσσες επισκέφτηκαν την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 μαθητές της Α’ και Β’ τάξεως του 1ου Γενικού Λυκείου Σερρών με τους συνοδούς εκπαιδευτικούς.

Οι μαθητές ευρισκόμενοι στη Χίο, αφού ολοκλήρωσαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τους σχετικά με τη μαστίχα, επισκέφθηκαν τις Οινούσσες για να γνωρίσουν την ιστορία του νησιού, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Δανιήλ και ο καθηγητής φυσικός κ. Μιχάλης Καλλιαρέκος (με καταγωγή από τις Σέρρες).

Ο Δήμαρχος Οινουσσών μίλησε για την ναυτική και εκπαιδευτική ιστορία του νησιού, ξενάγησε τους μαθητές στην πλατεία Ναυτοσύνης, στο μνημείο Αφανούς Ναύτη και στο Ναυτικό Μουσείο.

Εν συνεχεία, με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΣΦΟ κ. Γιάννη Λυγνού, του Αντιδημάρχου κ. Κων/νου Λεοντή και της ειδικής συμβούλου κας Καλλιόπης Μπαρμπαρή, επισκέφθηκαν το ιστορικό Μοναστήρι του νησιού, την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Οι μαθητές/τριες γνώρισαν το μοναστικό συγκρότημα, επισκέφθηκαν το καθολικό και έλαβαν το μοναστικό κέρασμα.

Ακολούθησε επίσκεψη και ξενάγηση στα σχολεία και στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, όπου περιηγήθηκαν στους χώρους προσομοίωσης κι ενημερώθηκαν για τις ναυτικές σπουδές.

Οι επισκέπτες εντυπωσιάστηκαν από τη φυσική ομορφιά και την σύγχρονη εκπαιδευτική και οικονομική παρουσία του νησιού.

Σχόλια