Από τις ξαπλώστρες του θερέτρου παρακολουθούσε ο Μηταράκης την κρίση στο Αιγαίο

«Στρατηγείο πολέμου» στις… ξαπλώστρες του Π.Ν. στην Αγία Μαρίνα, έστηναν κάποιοι την ώρα που στο Αιγαίο ο στόλος ήταν σε ετοιμότητα

Καταφύγιο στο φιλόξενο θέρετρο του Πολεμικού Ναυτικού στην Αγία Μαρίνα βρήκαν το Σαββατοκύριακο σύμφωνα με πληροφορίες που φθάνουν στο armyvoice.gr ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης και ο διευθυντής του γραφείου του Νίκου Παναγιωτόπουλου και απόστρατος της Πολεμικής Αεροπορίας κ. Θανάσης Βάλαρης.

Εκτιμούμε ότι θέλησαν να ξαποστάσουν από τη μάχη που δόθηκε – και συνεχίζει να δίνεται – στο Αιγαίο, καθώς και τις αποφάσεις που θα χρειάστηκε να ληφθούν με τη συμβολή τους, κι έτσι πετάχτηκαν μέχρι την Αγία Μαρίνα για να πάρουν μια ανάσα.

Μάλιστα ο κ. Μηταράκης μαθαίνουμε ότι ζήτησε (για 2η φορά) από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο να του παραχωρήσει το οίκημα το οποίο δικαιούται (Α2) κι εκείνος το έκανε μετά χαράς, αφού ο ίδιος απουσίαζε.

Μάλιστα οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο κ. Μηταράκης ήταν τόσο κουρασμένος που δεν μπορούσε να περπατήσει μέχρι το ουζερί και ζήτησε να ανοίξουν οι μπάρες για να πάει με το αυτοκίνητο έως εκεί.

Όσο για τον διευθυντή του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Βάλαρη, είναι προφανές ότι προτιμά το Πολεμικό Ναυτικό από την Πολεμική Αεροπορία. Τουλάχιστον στα θέρετρα.

Μπορεί τα στελέχη της ΠΑ να μην μπορούν να παραθερίσουν στα θέρετρα της αλλά όσοι είναι «στα πράγματα» βρίσκουν τον τρόπο να απολαμβάνουν διακοπές.

Το περίεργο είναι πως αποκτούν τέτοια δικαιώματα και πώς πρακτικά ένας απλός Διευθυντής υπουργικού Γραφείου εμφανίζεται τέταρτος στην πολιτική ιεραρχία του υπουργείου, αφού δεν αποτελεί μέρος της αλυσίδας λήψεως απόφασης. Αυτό βέβαια τείνει να γίνει κανόνας αφού άτομα γίνονται παράγοντες εκ του ασφαλούς μια και η υπογραφή τους δεν μπαίνει πουθενά

Από την άλλη, ίσως έτσι να τους δόθηκε η ευκαιρία να συλλογιστούν για τα πληρώματα που βρίσκονται ανεπτυγμένα σε όλο το Αιγαίο όλη την περασμένη εβδομάδα και έχρι τις 2 Αυγούστου τουλάχιστον, για τις φρεγάτες του Π.Ν. αν θα είναι γαλλικές, αμερικανικές, γερμανικές ή ο,τι άλλο, για το μέλλον της κρίσης με την Τουρκία και άλλα πολλά.

Έτσι θα επιστρέψουν με γεμάτες μπαταρίες στα κέντρα επιχειρήσεων και αποφάσεων στα οποία παίζουν αποφασιστικό ρόλο. Το βέβαιο είναι ότι βλέποντας τόσο υψηλή εκπροσώπηση σε ένα θέρετρο την ώρα που στον Στόλο έχει σημάνει συναγερμός, αντιλαμβάνεται κάποιος ότι τα πράγματα δεν είναι ίσως τόσο σοβαρά ώστε να κινδυνεύουμε να οδηγηθούμε σε σύγκρουση.

ΠΗΓΗ: ARMYVOICE.GR