Αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής, εκλογές τώρα ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην αποδόμηση της κυβερνητικής πολιτικής και η ανάγκη της άμεσης διεξαγωγής των εκλογών ήταν η κοινή συνισταμένη των ομιλιών και των τριών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, με αξιοσημείωτη παρουσία πολιτών, το βράδυ της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2022, στο Ομήρειο.

Ο πρώτος ομιλητής βουλευτής Χίου κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης και υπό την ιδιότητά του ως αναπληρωτής τομεάρχης Ναυτιλίας αναφέρθηκε στο ξεπούλημα, όπως το χαρακτήρισε, των λιμανιών της χώρας σε ιδιώτες, χωρίς κανένα ανταποδοτικό όφελος για τις τοπικές κοινωνίες. Ανέφερε δε ως υποψήφια τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, του Βόλου και του Ηρακλείου, τονίζοντας ότι έτσι θα δημιουργηθεί ολιγοπώλιο στα λιμάνια της χώρας.

Στα ζητήματα της ακρίβειας και του πληθωρισμού εστίασε ο βουλευτής και τομεάρχης Εσωτερικών κ. Κώστας Ζαχαριάδης, επιρρίπτοντας βαρύτατες ευθύνες στην κυβέρνηση για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά. Αναφέρθηκε, επίσης, στο μείζον πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα των παρακολουθήσεων, που οδηγεί σε επικίνδυνο δρόμο την δημοκρατία στην χώρα μας και την κατατάσσει ως μοναδική περίπτωση στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο βουλευτής και τομεάρχης Υγείας κ. Ανδρέας Ξανθός στάθηκε κυρίως στην εκθεμελίωση του εθνικού συστήματος υγείας που επιφέρει ο τελευταίος νόμος που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία και στις επιπτώσεις που θα έχει για το δημόσιο σύστημα υγείας, την περίθαλψη των ασφαλισμένων και την οικονομική τους αφαίμαξη.