Αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους οι κάτοικοι στις Αμάδες

Αποκλεισμένοι μέσα στα σπίτια τους εξακολουθούν να βρίσκονται για τρίτη προς τέταρτη ημέρα οι κάτοικοι των Αμάδων, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το βράδυ της Τρίτης, 19 Ιανουαρίου 2021.

Ο επαρχιακός δρόμος έχει μεν ανοίξει κι έχει πέσει και αλάτι και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, αλλά το εσωτερικό δίκτυο του χωριού, που αποτελεί ευθύνη του δήμου Χίου, ακόμα δεν έχει καθαρισθεί.

Με κατοίκους του χωριού, που επικοινώνησε ο astraparis.gr ξεχείλιζε η οργή τους για την αδιαφορία του δήμου Χίου, ο οποίος δια του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Σιδερή Ντομάτα έσπευδε μεν να διαφημίζει ότι πήγαν σόμπες υγραερίου στο χωριό, αλλά οι κάτοικοι δεν τις είχαν παραλάβει, αφού δεν μπορούν να βγουν από τα σπίτια τους.

Να σημειώσουμε ότι οι Αμάδες (στο Πελινναίο) ήταν από τα χωριά που επλήγησαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα από την επέλαση του χιονιά, με το χιόνι να φτάνει σε κάποια σημεία ακόμα και στο ένα μέτρο.

Επιπλέον, είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση και το ρεύμα επανήλθε σήμερα Τρίτη, μετά από περίπου 55 ώρες!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του astraparis.gr, αύριο Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου 2021, αναμένεται ότι θα μεταβεί στο χωριό ιδιώτης εργολάβος του δήμου Χίου, για την διάνοιξη των δρόμων μέσα στον οικισμό, κάτι που δεν είναι φυσικά εύκολη υπόθεση και στην συνέχεια πιθανόν να περάσει άλλος για την ρίψη αλατιού.

ΦΩΤΟ: ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια