Αποκριάτικες στολές με ανακυκλώσιμα υλικά από μαθητές του 1ου δημοτικού σχολείου

Την Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. και ο αντιδήμαρχος οικονομικών υποδέχτηκαν το 1ο δημοτικό σχολείο Χίου, που με μεράκι και φαντασία κατασκεύασαν φαντασμαγορικές αποκριάτικες στολές από ανακυκλώσιμα υλικά. Πλαστικές σακούλες, καλαμάκια, χαρτόκουτες, χαρτόνια, χαρτοπετσέτες, εφημερίδες, cds, καπάκια, πλαστικά μπουκάλια, πλαστικά ποτήρια, φίλτρα του καφέ, φελλοί, περιτύλιγμα συσκευασίας με φούσκες , αλουμινόχαρτο, βίδες, φελιζόλ, σπάγκοι, δίχτυα, ξύλινα κουτάλια είναι τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη για το περιβάλλον.

Αντίστοιχη δράση πραγματοποιήθηκε και στο δημοτικό σχολείο Θυμιανών, κατασκευάζοντας καπέλα κουδουνοφόρων από τη Βόρεια Ελλάδα και το στοιχειό της Χάρμαινας από την Άμφισσα, γνωρίζοντας στην πράξη τα έθιμα άλλων περιοχών της Ελλάδας.

«Οι δραστηριότητες αυτές δείχνουν σε όλους μας το δρόμο για ένα καθαρότερο περιβάλλον και την ανάπτυξη μιας διαφορετικής, φιλικότερης προσέγγισης στα θέματα ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά σε επίπεδο κοινωνικό, περιβαλλοντικό αλλά και οικονομικό, καθιστώντας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΙΑΝΟΧ.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια