Απύθμενο θράσος και υποκρισία Μηταράκη

Την ώρα που οι πολίτες της Χίου, συντεταγμένα, ψύχραιμα και αποφασιστικά, έδιναν τον αγώνα τους για να αποτρέψουν την εκφόρτωση μηχανημάτων έργων για το Θόλος, στα Μεστά αρχικά και στο λιμάνι της Χίου αργότερα, ο αυτουργός όλης αυτής της περιπέτειας, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης έδινε ρεσιτάλ υποκρισίας.

Μετέβη για να παρακολουθήσει την λειτουργία των Θεοφανείων στο Λιθί, όπου και ιερουργούσε ο μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, ωσάν να μην συνέβαινε τίποτα κι όλα να ήταν στην κανονικότητά τους.

Και μάλιστα είχε πάρει θέση στην πρώτη σειρά για να… αγιασθεί. Κι όταν ο μητροπολίτης ανακοίνωσε ότι μόνον ένας σπουδαστής θα ετύγχανε αγιασμού, τότε με περισσό θράσος γύρισε την πλάτη και αποχώρησε από την εκκλησία.

Του χρειαζόταν να πιάσει ο κ. Μάρκος την αγιαστούρα, κυριολεκτικά, όμως!

Υ.Γ. Τον κ. Μηταράκη συνόδευαν έξι περιπολικά, πού να περισσέψουν αστυνομικοί για το λιμάνι!!!

Μετά την αποκάλυψη του κάζου που έπαθε έσπευσε να αναρτήσει και φωτογραφίες από το Λιθί, σαν και καλά να μην συνέβη τίποτα.

Και μιλάει για «μήνυμα ενότητας προς συμπολίτες μας που οχυρώνονται πίσω από «χαρακώματα» έντασης και διχόνοιας. Ενώ καλούμαστε να διαχειριστούμε κρίσεις».

Δεν έχει όρια το θράσος του, πράγματι.