
Άρχισαν οι απευθείας αναθέσεις για την καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου, τέλος οι εργαζόμενοι
Την πόρτα εξόδου βλέπουν στις 31 Δεκεμβρίου 2021 οι 23 εργαζόμενοι στην καθαριότητα του νοσοκομείου Χίου, καθώς η διοίκηση αποφάσισε να βάλει από το παράθυρο τον ιδιώτη εργολάβο, με απευθείας αναθέσεις και έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός, ο οποίος – όπως αναφέρουμε σε χθεσινό δημοσίευμά μας – έχει πάρει παράταση.
Η επίμαχη απόφαση από την χθεσινή (Δευτέρα) απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του νοσοκομείου Χίου, αναρτήθηκε στην Διαύγεια σήμερα Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021 και προβλέπει πρόσκληση ενδιαφερομένων που θα καταθέσουν τις προσφορές τους εντός πέντε ημερών για την ανάληψη των υπηρεσιών καθαριότητας και για διάστημα μόλις 14 ημερών.
Η προϋπολογιζόμενη δαπάνη για τις δύο αυτές εβδομάδες είναι 29.400 ευρώ, ενώ στην απόφαση του Δ.Σ. δεν διευκρινίζεται αν στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και ο ΦΠΑ. Αν, όμως, ληφθεί υπόψη ο ετήσιος προϋπολογισμός του διαγωνισμού των 884.520 ευρώ, περιλαμβανομένου του ΦΠΑ και γίνει υπολογισμός ημερήσιος, προκύπτει ότι το ποσό των 29.400 ευρώ δεν περιλαμβάνει τον ΦΠΑ.
Η συνέχεια μετά την εκπνοή του 2021 και έως ότου ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός έχει ως εξής:
Στις 28 Ιανουαρίου 2022, σύμφωνα με την χθεσινή απόφαση του Δ.Σ. και αν και εφόσον εκδοθούν αποφάσεις επί των δύο προσφυγών από την Αρχή Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (ΑΕΠΠ) και εξελιχθεί ομαλά ο διαγωνισμός θα γίνει η ηλεκτρονική αποσφράγιση των προσφορών.
Από τις 28/1/2022 και μετά την αποσφράγιση θα απαιτηθούν 85 ημέρες, σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίες του νοσοκομείου, για να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και να υπογραφεί η σύμβαση με τον ανάδοχο.
Καλώς εχόντων, λοιπόν, των πραγμάτων θα φτάσουμε μέσα στον Απρίλιο του 2022 για να αναλάβει ο ιδιώτης τις υπηρεσίες καθαριότητας.
Από την 1η Ιανουαρίου 2022 και μετά και έως τον Απρίλιο 2022, τουλάχιστον, οι υπηρεσίες καθαριότητας θα ανατίθενται με κυλιόμενες 14ήμερες (;) απευθείας αναθέσεις, αντί του ποσού των 29.400 ευρώ κάθε φορά. Δηλαδή, έως το τέλος Απριλίου θα γίνουν απευθείας αναθέσεις συνολικού ποσού πλέον των 250.000 ευρώ!
Ακολουθεί η απόφαση του Δ.Σ. για την απευθείας ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας
