Άρχισαν οι παρατάσεις για τον δημοτικό κήπο Χίου, η πρώτη έως 31 Μαΐου

Ενός κακού μύρια έπονται και μακάρι να μείνουν εδώ, για την ανάπλαση του δημοτικού κήπου Χίου, έργο το οποίο παίρνει την πρώτη παράταση για την ολοκλήρωσή του, αφού έχει ήδη περάσει από σαράντα κύματα και πρακτικά τώρα εργασίες δεν εξελίσσονται.

Στην σημερινή, Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024, συνεδρίασή της η δημοτική επιτροπή Χίου αποφάσισε να κάνει δεκτή την εισήγηση της υπηρεσίας και να δώσει παράταση τριών μηνών, έως τις 31 Μαΐου 2024, αντί των εννέα μηνών (έως 6.12.2024) που ζητούσε ο ανάδοχος, για την ολοκλήρωση του έργου.

Από την πλευρά του αναδόχου προβλήθηκαν (στην από τον Νοέμβριο 2023 σχετική αίτησή του) σειρά λόγων για την στοιχειοθέτηση του αιτήματος της 9μηνης παράτασης, μεταξύ δε άλλων κακές καιρικές συνθήκες, καθυστέρηση απόδοσης τμημάτων του κήπου κ.λπ.

Εν μέρει ορισμένα έγιναν δεκτά από την αρμόδια υπηρεσία, η οποία – ωστόσο – στις περισσότερες των περιπτώσεων, που απέρριψε εν όλω ή εν μέρει τους επιμέρους λόγους, υποστηρίζει ότι ο κήπος είναι ένας τεράστιος χώρος 22 στρεμμάτων και επομένως ο ανάδοχος έχει την δυνατότητα να αποφύγει τον μη ελεύθερο χώρο και να εκτελέσει εργασίες σε άλλα σημεία του.

Σε ό,τι αφορά το επίμαχο της απομάκρυνσης των καταστημάτων που παραμένουν ακόμα στον δημοτικό κήπο, παρά τις δικαστικές αποφάσεις, έγινε γνωστό ότι με απόφαση του ειρηνοδικείου Χίου εδόθη προσωρινή διαταγή μη εκτέλεσης των αποφάσεων έως την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, οπότε και θα κριθεί η αίτηση των δύο καταστηματαρχών που έχουν προσφύγει.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται ότι η παράταση που εδόθη σήμερα από την δημοτική επιτροπή δεν θα είναι η πρώτη και το μεγάλο ζητούμενο είναι να μην καταλήξει η υπόθεση σε δικαστική διαμάχη μεταξύ του αναδόχου και του δήμου Χίου, οπότε και το έργο θα ξεφύγει από κάθε προοπτική ολοκλήρωσής του σε ορατό χρόνο.

Φωτό αρχείου