Αρχίζει την Τετάρτη η έκδοση των αδειών θήρας

Ξεκινά αυτή την εβδομάδα η έκδοση των αδειών θήρας για την επερχόμενη κυνηγετική περίοδο 2018-2019, αμέσως μόλις δημοσιευθούν, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, οι δύο απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις:

– ΚΥΑ των αναπληρωτών υπουργών Οικονομικών κ. Γεώργιου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο πράσινο ταμείο.

– Υ.Α. του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους κυνηγετικούς συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας κυνηγετικούς συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας μέσω αυτών.

Από το Υπουργείο σημειώνεται ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015 και μετά, ενώ εφέτος είναι η πρώτη χρονιά που οι δύο παραπάνω αποφάσεις διαχωρίζονται από την έκδοση της Υ.Α. για τις «Ρυθμίσεις θήρας της κυνηγετικής περιόδου», η οποία και αυτή θα έχει δημοσιευθεί περίπου μέχρι τέλη Ιουλίου.