Άρον άρον για rapid test στην πλατεία Βουνακίου

Κατά δεκάδες συρρέουν οι κάτοικοι της Χίου στην πλατεία Βουνακίου, το πρωί της Δευτέρας 26 Ιουλίου 2021, για την διενέργεια rapid test για τον κορονοϊό από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.

Η μεγάλη αύξηση των νέων κρουσμάτων κορονοϊού στο νησί, που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, έχει θορυβήσει πολλούς που στο πλαίσιο λήψης μέτρων αυτοπροστασίας προσφεύγουν στο τεστ, χωρίς βεβαίως τούτο να σημαίνει ότι είναι αρκετό, αν δεν συνοδεύεται και από άλλα μέτρα προστασίας, όπως η χρήση μάσκας, η αποφυγή συγχρωτισμού σε σημεία συνωστισμού κ.λπ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ αυτών που προσφεύγουν για το τεστ στην πλατεία είναι πολλοί νέοι άνθρωποι, αφού σε αυτή την κατηγορία πληθυσμού το τελευταίο διάστημα σημειώνονται και τα περισσότερα κρούσματα.

Πάντως, οι μέρες αυτές και με βάση όσες εκδηλώσεις συνωστισμού έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες, θα είναι καθοριστικές για την πορεία της πανδημίας στο νησί, αφού τα μαζικά καθημερινά τεστ θα δείξουν την πραγματική εικόνα της.

Να σημειώσουμε ότι το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ καθημερινά εντός του τρέχοντος προγράμματος βρίσκεται για την διενέργεια των τεστ στην κεντρική πλατεία της πόλης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια