«Αστακός» το λιμάνι Χίου με 570.000 ευρώ

Σε φρούριο μετατρέπεται το λιμάνι της Χίου, στο πλαίσιο εφαρμογής των ευρωπαϊκών κανόνων για την ασφάλεια κεντρικών λιμένων, που αποτελούν πύλες εισόδου.

Προς τούτο υπεγράφη από την περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου η ένταξη στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας η υλοποίηση έργων, συνολικού προϋπολογισμού 569.790 ευρώ με φορέα υλοποίησης τον δήμο Χίου.

Για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου προβλέπεται η προμήθεια και εγκατάσταση στον κεντρικό λιμένα της Χίου μεταξύ άλλων του ακόλουθου εξοπλισμού:

1. Κιγκλιδώματα περίφραξης.

2. Συρόμενες πόρτες.

3. Φυλάκια.

4. Μαγνητικές πύλες.

5. Κάμερες υψηλής ανάλυσης, σταθερές και περιστρεφόμενες.

6. Ανιχνευτές ναρκωτικών και εκρηκτικών.

7. Γεννήτρια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με την απόφαση τα έργα θα ολοκληρωθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2019.

Με την ίδια απόφαση εντάσσεται στο πρόγραμμα ανάλογο έργο για το λιμάνι της Μυτιλήνης, προϋπολογισμού 912.577,06 ευρώ και φορέα υλοποίησης τον δήμο Λέσβου.

Η περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου δήλωσε σχετικά: «Αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς ευρωπαϊκούς πόρους του ΕΣΠΑ και εξασφαλίζουμε τη δυνατότητα αναβάθμισης της ασφάλειας στα δύο μεγάλα λιμάνια της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, δηλαδή της Μυτιλήνης και της Χίου. Έτσι, επιτυγχάνεται το επιδιωκόμενο, χρήσιμο και αναγκαίο επίπεδο ασφάλειας».

Σχόλια
WP Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com