«Αθλητικά Μονοπάτια 2022» στα Ψαρά

Με πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων, παιχνίδια και παραδοσιακούς χορούς σήμανε η λήξη του προγράμματος «Αθλητικά Μονοπάτια – Καλοκαίρι 2022» στο νησί μας, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στην Πλατεία Ηρώων Ολοκαυτώματος την Παρασκευή 22 Ιουλίου.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν καθολική και για τις τρεις εβδομάδες του προγράμματος. Στο διάστημα αυτό οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να περάσουν το χρόνο τους δημιουργικά, να αθληθούν και να παίξουν ποικίλα παιχνίδια, κάτω από την καθοδήγηση και την επίβλεψη των άρτια εκπαιδευμένων και εξειδικευμένων καθηγητριών φυσικής αγωγής που «έτρεξαν» το πρόγραμμα. Η Μαργαρίτα και η Ελευθερία με περισσή διάθεση και επαγγελματισμό φρόντισαν να προσφέρουν στα παιδιά ξεχωριστές και ιδιαίτερα δημιουργικές στιγμές.

Θερμές ευχαριστίες στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία «Αναγέννηση & Πρόοδος» για τη σχεδίαση και υλοποίηση αυτού του εξαιρετικού προγράμματος εξέφρασε ο Δήμαρχος Ηρωικής Νήσου Ψαρών κ. Κωνσταντίνος Βρατσάνος τονίζοντας ότι αποτελεί μια πολύ σημαντική προσφορά στην προώθηση της αθλητικής παιδείας στα πολύ μικρά – ακριτικά νησιά της πατρίδας μας.

«Θερμά συγχαρητήρια όμως αξίζουν και όλα τα παιδιά του νησιού μας, για τη καθολική συμμετοχή τους και την άψογη συμπεριφορά που επέδειξαν καθόλη τη διάρκεια υλοποίησης του προγράμματος», όπως επεσήμανε ο Δήμαρχος.

Επόμενος στόχος είναι η συμμετοχή του νησιού στα χειμερινά ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ, όπου για δέκα μήνες (Οκτώβριος 2022-Ιούλιος 2023) καθηγητής Φυσικής Αγωγής θα είναι διαθέσιμος για υλοποίηση αθλητικών προγραμμάτων για παιδιά και ενηλίκους.

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόγραμμα πραγματοποιείται από το καλοκαίρι του 2015 με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υπό την επιστημονική επίβλεψη του Τμήματος Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και υλοποιείται από την ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια