Δέκα αθλητικές δράσεις στη Χίο το 2015, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας

Δέκα αθλητικές δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 20.000 ευρώ, προβλέπει για τη Χίο το πρόγραμμα δράσης του αθλητικού τομέα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, για το έτος 2015, το οποίο ενέκρινε στη συνεδρίαση της Πέμπτης η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας.

Το πρόγραμμα της Περιφέρειας εκπονήθηκε από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο σε θέματα αθλητισμού κ. Απόστολο Αλατζά, σε συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο Λήμνου κ. Γιώργο Ζαχάρωφ, τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Σάμου κ. Άρη Ηλιάδη και Χίου κ. Κυριάκο Ζωάνο, καθώς και το μέλος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου κ. Στρατή Φεργαδιώτη.

Η απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής θα εισαχθεί ως θέμα στο προσεχές περιφερειακό συμβούλιο, προκειμένου να δοθεί η σχετική έγκριση για υλοποίηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα για τη Χίο

Οι αθλητικές δράσεις που προβλέπονται για τη Χίο, είναι οι ακόλουθες:

  1. Περιφερειακό πρωτάθλημα Νήσων Αιγαίου και Κρήτης από 21 έως 24 Μαρτίου 2015 – Πανελλήνιοι αγώνες, Ιστιοπλοΐα του ΝΟΧ (για πρώτη φορά γίνεται στην Περιφέρεια και ειδικά στην Χίο).
  2. Σε συνδιοργάνωση με την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, το σωματείο της Ολυμπιάδας χάντμπολ και με την κα Σαμοηλίδου θα γίνει αγώνας χάντμπολ με την ομάδα από τη Λήμνο και με την παρουσία του κ. Καριπίδη, αθλητή χάντμπολ της Εθνικής Ελλάδος και Μεικτής Κόσμου: 18-20 Μαρτίου (σεμινάρια – αγώνας και εκπαίδευση γυμναστών για το άθλημα).
  3. Προετοιμασία του πρωταθλητή Χίου στο άθλημα του ποδοσφαίρου σε φιλικούς αγώνες προκειμένου να συμμετέχει στο ειδικό πρωτάθλημα της ΕΠΟ, όπου μαζί με τους πρωταθλητές Λέσβου, Σάμου και Κυκλάδων θα δώσουν διπλούς αγώνες για την άνοδο φέτος 2 ομάδων στην Γ’ εθνική κατηγορία, από 23 Μαΐου έως 3 Ιουνίου.
  4. Προετοιμασία των πρωταθλητριών ομάδων Χίου στο άθλημα του μπάσκετ (ανδρών και γυναικών) σε φιλικούς αγώνες για την άνοδο  στη Γ’ εθνική για τους άνδρες και στην Α2 Εθνική για τις γυναίκες. Θα συμμετέχουν σε ειδικό τουρνουά ανόδου στην Αθήνα στις 24-28 Ιουνίου με τις αντίστοιχες ομάδες Λέσβου, Σάμου, Κυκλάδων και Δωδεκανήσων (ΝΑΟΑ / Ναυταθλητικός Αθλητικός Όμιλος Αιγαίου). Συνδιοργάνωση για τη διεξαγωγή αγώνων τον Αύγουστο του 2015.
  5. Ημερίδα για το ποδόσφαιρο με θέμα «Οργάνωση και στελέχωση των ομάδων με καλύτερες προοπτικές για το μέλλον», σε συνεργασία με την ομάδα από το Βόρειο Αιγαίο την ΑΕΛΚ Καλλονής. Ομιλητές θα είναι μέλη της ομάδος (διοίκηση,  τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές), Ιούλιος 2015.
  6. Ημερίδα σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Χίου για τις πρώτες βοήθειες στα γήπεδα Σεπτέμβριος 2015.
  7. ΝΟΧ: Συνδιοργάνωση τελικής φάσης πανελληνίου πρωταθλήματος πόλο εφήβων, Μάιος 2015.
  8. Ημιμαραθώνιος Χίου: Συνδιοργάνωση με τον Σύλλογο Αθλητών Υγείας Χίου. Αγώνας 10 χλμ. – Αγώνας 5 χλμ. και 1.500 μέτρων για παιδιά, στις 31 Αυγούστου 2015.
  1. Χίος Regatta 2015 (Βολισσός Χίου, Βαθύ Σάμου, Πυθαγόρειο Σάμου, Λειψοί), από 22 – 29 Αυγούστου 2015.
  2. ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου: Ο γύρος της πόλης της Χίου «Μιχάλης Κούσης» 2015, την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια