Αυξημένες οι προσφυγικές ροές το τελευταίο 48ωρο

Ιδιαίτερα αυξημένες, βοηθούσης της σχετικής καλοκαιρίας, παρουσιάζονται το τελευταίο 48ωρο οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών στη Χίο, χωρίς – ωστόσο – να δημιουργείται μέχρι στιγμής ιδιαίτερο πρόβλημα σε ό,τι αφορά την διαχείρισή τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του λιμεναρχείου Χίου οι αφίξεις και τις δύο αυτές ημέρες, Τρίτη και Τετάρτη, προσεγγίζουν τις 1000 ημερησίως και για την ακρίβεια 970 την Τρίτη και 920 την Τετάρτη έως αργά το απόγευμα. Δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να αυξηθεί κι άλλο έως τα μεσάνυχτα.

Με ομαλούς ρυθμούς συνεχίζεται η καταγραφή των προσφύγων και μεταναστών στο κέντρο καταγραφής, στα Ταμπάκικα, ενώ και η προσωρινή φιλοξενία τους στον καταυλισμό της Σούδας δεν παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η αναχώρηση των προσφύγων και μεταναστών από τη Χίο συνεχίζεται με κανονικούς ρυθμούς. Χθες, Τρίτη, με το «Αριάδνη» αναχώρησαν περίπου 700 άτομα, ενώ για την Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015, είναι η προγραμματισμένη η αναχώρηση συνολικά 730 ατόμων, με τα πλοία «Blue Srar 1» και «Ρόδος».