Χαλκούσοι, προσέχετε τους… φίλους σας

Το περιστατικό στην προχθεσινή, Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, κινητοποίηση των κατοίκων του Χαλκειούς, είχε και παραλειπόμενα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε επεισόδια αν δεν έμπαιναν στην μέση οι ψυχραιμότεροι και η αστυνομία, που ήταν παρούσα με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή κ. Δημήτρη Αυγερινό.

Πρωταγωνιστές γνωστά στελέχη της επιτροπής των ανωνύμων (της αυτοαποκαλούμενης και “παγχιακή επιτροπή αγώνα”), που επιχείρησαν να εμποδίσουν με τις πλάτες και τα χέρια τους την διέλευση μιας ομάδας περίπου 10 ατόμων, κατά πάσα πιθανότητα εργαζόμενοι, οι οποίοι φαίνεται ότι έρχονταν από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, με κατεύθυνση προς την πόλη της Χίου.

Να θυμίσουμε ότι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Χαλκειούς κ. Βασίλης Βίγκας είχε δηλώσει – την προηγουμένη της κινητοποίησης – στον astraparis.gr ότι το «μπλόκο» αφορούσε την μη διέλευση των οχημάτων από και προς την ΒΙΑΛ. Διευκρίνισε δε, σε σχετική ερώτηση, ότι η διέλευση των πεζών θα ήταν ελεύθερη.

Τώρα, τι μεσολάβησε και ανέλαβε δράση η επιτροπή των ανωνύμων, αυτό δεν είναι και δύσκολο να το καταλάβει κανείς. Οι άνθρωποι είναι προφανές ότι ήθελαν, δράση, κοινώς τσαμπουκά. Σε βάρος, φυσικά, των κατοίκων του Χαλκειούς, στους οποίους και θα έπεφτε η ρετσινιά, αν το περιστατικό είχε εξελιχθεί σε μείζον επεισόδιο.

Ιδιαίτερα διαφωτιστικό είναι το βίντεο του κ. Γιάννη Μανωλάκη

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια