Χίος μπροστά: «Κρείττον του λαλείν το σιγάν» κ. Κάρμαντζη

Ανακοίνωση με αφορμή το τελευταίο περιστατικό με το πλοίο “Νήσος Σάμος” στο λιμάνι εξέδωδε ο συνδυασμός ‘Χίος Μπροστά” , ρίχνοντας ευθύνες στη δημοτική αρχή αλλά και στον δήμαχρο για απραξία ως πρόεδρος του λιμενικού ταμείου και ως δήμαρχος.

“Θεατές στην ίδια παράσταση ανικανότητας της Δημοτικής Αρχής κ. Κάρμαντζη, αυτή τη φορά με θέμα το κεντρικό λιμάνι της Χίου, βρέθηκε η Χιακή κοινωνία.
Τέσσερα χρόνια επικεφαλής του Λιμενικού Ταμείου και τρία χρόνια Δήμαρχος ίδια και χειρότερη η κατάσταση στο λιμάνι της Χίου. Οι άλλοι φταίνε!
Προφανώς κάποιος άλλος κ. Κάρμαντζης ήταν στο Λιμενικό Ταμείο και κάποιος άλλος Δήμαρχος.
Τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια; Μας έδειξε για πολλοστή φορά μία προμελέτη του 2006 η οποία και προμελέτη έμεινε, γιατί “όπως μας είπε ” κάποιοι επέλεξαν να διαθέσουν 30 εκ. για το λιμάνι των Μεστών!
Τι έκανε τότε εάν του αρνήθηκαν; Τίποτα! Παρέμεινε πρόεδρος στο Λιμενικό Ταμείο χωρίς να πει κουβέντα!
Τι κάνει σήμερα ως Δήμαρχος τρία χρόνια; Πρακτικά τίποτα για το λιμάνι! Περιμένει λέει το Master Plan. Τι και εάν από τον Οκτώβριο του 2019 η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου είχε ανακοινώσει ότι για να περισωθεί η κατάσταση με την ατυχή ανάθεση του Master Plan είχε ήδη προχωρήσει σε επεξεργασίες και έθετε το σχέδιο στην «τελική ευθεία». Υπερβαίνουμε τα 2,5 χρόνια και ακόμη δεν έχουμε φτάσει στο τέλος.
Χρειάστηκε να γίνει το ατυχές γεγονός με το πλοίο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ για να θυμηθεί η Δημοτική Αρχή κ. Κάρμαντζη ότι κάπου υπάρχει και ένα Master Plan. Χρειάστηκε να περάσουν 7 μήνες για να θυμηθεί η ανίκανη Δημοτική Αρχή ότι έχει μία κατεστραμμένη ράμπα. Αλλά τι να περιμένει κανείς από αυτούς που έβαλαν τη δέστρα των πλοίων έξω από τα κάγκελα που όριζαν το λιμάνι όταν μετά από έντονες αντιδράσεις και αφού είχε περάσει ένας χρόνος άνοιξαν τη διπλανή θέση πρόσδεσης;
Ο κ. Κάρμαντζης μας λέει ότι δεν μπορεί να γίνει τίποτα στο λιμάνι πριν την έγκριση του Master Plan, την οποία και προσδιορίζει για τα τέλη του 2022. Αλήθεια πώς θα προχωρήσει στη διαμόρφωση των αιθουσών εξυπηρέτησης επιβατών εξωτερικού το Σεπτέμβριο, όπως έχει ανακοινώσει 5 φορές; Χωρίς να υπάρχει το Master Plan;
Η αγχώδης προσπάθεια να κρύψουν την ανικανότητά τους, εκτός από πολλαπλές φωτογραφήσεις για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τους οδηγεί σε πολλαπλά ψέματα. Για αυτό ο κ. Κάρμαντζης επιλέγει να κάνει ανακοινώσεις στα ΜΜΕ. Γι αυτό πλέον η δημοτική αρχή δεν παρουσιάζεται στο Δημοτικό Συμβούλιο στις μονοθεματικές συνεδριάσεις. Όχι μόνο δεν αντέχει την αντίθετη άποψη αλλά και όταν απολογείται (σχολεία χωρίς πετρέλαιο, κλείσιμο κολυμβητηρίου, μετατροπή της Χίου σε σκουπιδότοπο του Αιγαίου για να θυμηθούμε τα πιο πρόσφατα) αμφιβάλει εάν την πιστεύουν ακόμη και οι δημοτικοί της σύμβουλοι.
Η χειρότερη δημοτική αρχή που έχει γνωρίσει η Χίος δεν μπορεί πλέον να κρύβεται. Οι Χιώτες γνωρίζουν ότι πρόκειται για την πλέον ανίκανη δημοτική αρχή και θα της δείξουν την πόρτα της εξόδου προκειμένου η Χίος αφήνοντας τα βαρίδια του παρελθόντος να πάει επιτέλους μπροστά.

ΥΓ
Εάν είχαμε μία αξιόπιστη Δημοτική Αρχή θα ζητούσαμε να προχωρήσει σε ενημέρωση του Δημοτικού Συμβουλίου για το Master Plan του Λιμένα, όπως και να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς της Χιακής κοινωνίας προκειμένου να συναποφασιστεί ο ρόλος των δύο κύριων λιμανιών του νησιού. Εμείς θα ζητήσουμε να έρθει ο Πρόεδρος της Λιμενικής Επιτροπής να ενημερώσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Η Δημοτική Αρχή θα είναι εκεί;”, καταλήγει στην ανακοίνωση του ο συνδυασμός

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια