Χωρίς εκπλήξεις ο ορισμός των διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα του δήμου Χίου

Με μοναδικό «αιχμηρό» σημείο την προαναγγελθείσα διαφωνία και αρνητική ψήφο του αντιδημάρχου Ιωνίας κ. Γιώργου Κλιαμενάκη στην τοποθέτηση του κ. Βασίλη Μυριαγκού ως προέδρου της ΔΕΥΑΧ, ολοκληρώθηκε ο ορισμός των διοικήσεων στα νομικά πρόσωπα, εταιρείες, οργανισμούς κ.λπ. του δήμου Χίου, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της Τετάρτης, 13 Νοεμβρίου 2109.

Κατά τα λοιπά, οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης κ.κ. Κώστας Τριαντάφυλλος (Συμμαχία Αξιών), Μάρκος Σκούφαλος (Λαϊκή Συσπείρωση), Μανώλης Στάθης (Δίκτυο Πολιτών) και Δημήτρης Αντωνόγλου (Χιακή Συμπολιτεία) εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην νέα τροπολογία για τον ορισμό των διοικήσεων των νομικών προσώπων του δήμου Χίου, ρύθμιση η οποία νοθεύει την βούληση των πολιτών, όπως αυτή εκφράσθηκε στις εκλογές. Ο κ. Αντωνόγλου δήλωσε, επίσης, ότι σε όλες τις προτάσεις ψηφίζει λευκό.

Ακολούθησαν οι προτάσεις του δημάρχου Χίου κ. Σταμάτη Κάρμαντζη για τις θέσεις των προέδρων και των μελών των διοικητικών συμβουλίων, καθώς και οι προτάσεις των λοιπών παρατάξεων από την αντιπολίτευση για τις αναλογούσες θέσεις στις διοικήσεις. Στις θέσεις των προέδρων εξεκέγησαν οι εξής (σε παρένθεση οι αντιπρόεδροι):

Νομικό Πρόσωπο δήμου Χίου πρόεδρος κ. Γιάννης Μανάρας (κ. Παντελής Καμπούρης), Λιμενικό Ταμείο πρόεδρος κ. Κυριάκος Ζωάνος (κ. Αλέξης Γεωργούλης), ΔΗΚΕΧ πρόεδρος κ. Κώστας Μισόβουλος (κ. Παναγιώτης Γιακούμας), ΔΕΥΑΧ πρόεδρος κ. Βασίλης ΜυριαγκόςΔΙΑΝΟΧ πρόεδρος κ. Φώτης ΓιαννίρηςΜονομετοχική Α.Ε. πρόεδρος κ. Κώστας Ανδρεάδης, Ομήρειο πρόεδρος κ. Δημήτρης Μάντικας (κα Σταυρούλα Σάτρα).

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια