Χωρίς καθαρίστρια το κέντρο υγείας Χίου και άλλα αγροτικά ιατρεία

Μάπα και σκούπα θα πιάσουν, αφήνοντας το στηθοσκόπιο οι γιατροί στο Κέντρο υγείας Χίου, στο ΤΟΜΥ και σε αγροτικά ιατρεία όπως αυτό της Βολισσού και των Αμάδων.

Οι συμβάσεις των τριών καθαριστριών που απασχολούνταν στα ιατρεία έληξαν από τις 17 Ιουλίου 2020 και έκτοτε κανείς δεν καθαρίζει τους χώρους υγείας που απαιτούνται να είναι όχι απλά καθαροί αλλά πλήρως απολυμασμένοι, λόγω αντικειμένου και λόγω των μέτρων προστασίας για τον κορονοϊό.

Τα ιατρεία υπάγονται στη 2η ΔΥΠΕ η οποία μέχρι και σήμερα παρά τις οχλήσεις δεν έχει ενημερώσει για το πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, αν θα προχωρήσει σε πρόσληψη νέων συμβασιούχων ή κατά το επικρατέστερο σενάριο και κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης θα παραχωρήσει την καθαριότητα σε εργολάβους.

Μέχρι τότε εργαζόμενοι και γιατροί προσπαθούν να διατηρήσουν μια ανεκτή κατάσταση καθαρίζοντας μόνοι τους και απομακρύνοντας τα σκουπίδια.

Η έγνοια της κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του συστήματος υγείας «κάηκε» στην προθέρμανση ή μάλλον καλύτερα στο χειροκρότημα.