Χώρος υψηλού κινδύνου τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χίου

Σε χώρο υψηλής επικινδυνότητας έχουν μετατραπεί τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου Χίου, όπου έχει εγκατασταθεί και λειτουργεί το εμβολιαστικό κέντρο για τον κορονοϊό, σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).

Αναφέρει, συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2021, ότι «οι χώροι των εξωτερικών ιατρείων μετατράπηκαν σε εμβολιαστικά κέντρα, με συνέπεια τη δυσλειτουργία τους και με κίνδυνο τον συγχρωτισμό υγιούς πληθυσμού (που προσέρχεται για να εμβολιαστεί) με ασθενείς (που προσέρχονται για εξέταση σε άλλα ιατρεία)».

Επιπλέον, το ΣΕΣΝΟΧ επισημαίνει την υπολειτουργία διαφόρων τμημάτων του νοσοκομείου, λόγω της μετακίνησης προσωπικού για την στελέχωση του Sars και του εμβολιαστικού κέντρου, ενώ εκπρόσωπός του τονίζει ότι το πρόβλημα θα μπορούσε να μην υφίσταται με τη πρόσληψη επικουρικού προσωπικού, αφού η διαδικασία των εμβολιασμών θα διαρκέσει τουλάχιστον εί πολλούς μήνες.

«Οι εξαγγελίες για προσλήψεις δεν αποτελούν τίποτα περισσότερο από ένα καλό τηλεπικοινωνιακό σόου της κυβέρνησης, ενώ οι προσλήψεις επικουρικών που έγιναν κατά την διάρκεια της πανδημίας “μπάλωσαν” προσωρινά ένα μικρό μέρος των κενών θέσεων. Μπαλώματα αποτελούν και οι συνεχείς μετακινήσεις προσωπικού μεταξύ νοσηλευτικών τμημάτων του νοσοκομείου, αλλά και προς την κλινική covid από άλλα τμήματα του νοσοκομείου. Μεγάλος είναι και ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν νοσήσει, ενώ το φαινόμενο του burn out (επαγγελματική εξουθένωση) αποκτά ανησυχητικές διαστάσεις», τονίζει στη ανακοίνωσή του το ΣΕΣΝΟΧ.

Για τα συγκεκριμένα και τα άλλα πάγια προβλήματα στον χώρο της υγείας το ΣΕΣΝΟΧ συμμετέχει στην εξάωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ από τις 9 το πρωί έως τις 3 το απόγευμα, ενώ στις 10:30 έχει προγραμματισθεί συγκέντρωση του προσωπικού στην κεντρική πύλη του νοσοκομείου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια