Χρηματοδότηση για βελτίωση της πρόσβασης από την ΒΙΑΛ στην πόλη ζητά ο δήμος Χίου

Ο δήμος Χίου θέλει πίσω την ΒΙΑΛ και δικαίως, αλλά ταυτόχρονα, με πρόσχημα το προσφυγικό, ζητά από το ταμείο αλληλεγγύης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου να χρηματοδοτήσει το έργο για την βελτίωση της πρόσβασης από την ΒΙΑΛ προς την πόλη της Χίου.

Το θέμα συζητήθηκε πριν από μία εβδομάδα στην οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, η οποία και αποφάσισε να επανυποβάλει το σχετικό αίτημα, το οποίο είχε απορριφθεί το 2020, ζητώντας για το έργο αυτό ποσό 1.150.000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, βέβαια, κάθε άλλο παρά την αναφερόμενη πρόσβαση αφορά το αίτημα του δήμου Χίου. Τα χρήματα θα διατεθούν για το οδικό δίκτυο άλλων περιοχών, από το Βαρβάσι έως την Ευαγγελίστρια και την Αγία Άννα Καπέλλα.

Συγκεκριμένα, θα γίνουν εργασίες ανακατασκευής ασφαλτοστρώσεων και σε αυτές οι απαραίτητες διαγραμμίσεις του οδοστρώματος και των υφιστάμενων διαβάσεων πεζών με ανακλαστική βαφή και με θερμοπλαστικό υλικό. Επίσης, θα αντικατασταθεί σε περίπτωση που υπάρχουν φθορές και όπου χρειάζεται θα συμπληρωθεί η κατακόρυφη σήμανση. Θα γίνει υπερύψωση και προσαρμογή φρεατίων και εσχαρών όπου απαιτείται.

Αναλυτικά, θα γίνει:

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση οδών Γεωργίου Παπανδρέου και Παναγίας Ευρετής.

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση των οδών Αεροπόρου Περρίκου και Ιγνατίου Μητροπολίτη (εργατικές κατοικίες Βαρβάσι).

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση της οδού Σάββα Σεκιάρη στο Βαρβάσι.

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση τμήματος της οδού Αλατσάτων (ανατολικά του Ι.Ν. Αγ. Χαραλάμπους) καθώς και της οδού Αγίου Χαραλάμπους στο Βαρβάσι.

• Ασφαλτόστρωση της οδού Σαμουήλ στο Βαρβάσι καθώς και οδού νότια του ΙΝ Αγ. Λουκά.

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση οδών στην περιοχή της Ευαγγελίστριας. Και ειδικότερα στις οδούς Ευαγγελιστρίας, Φλοίσκου, Ασωμάτων, Πολεμίδη, Διοσκούρων, Μαμούκα, Κεφάλα, Εθνικής Αντιστάσεως και Σκουζέ.

• Απόξεση παλαιάς ασφάλτου & ασφαλτόστρωση των οδών Αγ. Αποστόλων και Ιερ. Γοργία.