Δεν ταλαιπωρούν τον κόσμο οι διαδηλωτές, αλλά οι πολιτικές

Αποφασισμένοι να αγωνιστούν για να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο που απαγορεύει τις διαδηλώσεις εμφανίζονται τα μέλη του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που παραχώρησαν συνέντευξη τύπου το πρωί της Τετάρτης 7 Ιουλίου 2020.

Μετά τη στάση εργασίας και τη συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων σε αυτήν και στη διαμαρτυρία που  ακολούθησε κάτω από τον Οίκο Χίου Διδασκάλου,  ο πρόεδρος του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ κ. Μάρκος Σκούφαλος δήλωσε ότι το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά, ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν οι εργαζόμενοι και οι αντιδράσεις τους στον γύψο για να περάσουν ανενόχλητοι τις αντεργατικές πολιτικές τους και αυτό δεν πρόκειται να περάσει.

Μιλώντας για ένα νόμο με χουντικές καταβολής ο κ. Σκούφαλος αναμοχλεύοντας μνήμες είπε ότι αν είχε ψηφιστεί αυτός ο νόμος τον Φεβρουάριο με τις κινητοποιήσεις για το 18 και τα ΜΑΤ, όλο το νησί θα είχε βρεθεί σε ξερονήσια.

“Όπως στο παρελθόν τέτοιοι νόμοι πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων, το ίδιο θα γίνει και τώρα” και κατέληξε ” ο νόμος τους θα μείνει στα χαρτιά ως λεκές στην ιστορία του συνδικαλιστικού κινήματος”.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων συνεχίζονται και την Πέμπτη 8 Ιουλίου 2020, στις 19.30 στην Απλωταριά.

Ανακοινώσεις με τις οποίες καταδικάζουν το νομοσχέδιο υποστηρίζοντας το δικαίωμα στη διαμαρτυρία,  εξέδωσαν : Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ, η Χιακή Συμπολιτεία, το Εργατικό Κέντρο, η ΕΛΜΕ, η Αγωνιστική Συσπείρωση εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,  ο Σύλλογος Γυναικών Χίου.

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια