Δεν υπακούν στην “ημερήσια διαταγή” Ζερβάκη οι εργαζόμενοι στον Δήμο

‘Οχι μόνο δεν θα υπακούσουν στην “ημερήσια διαταγή” του Γενικού Γραμματέα του Δήμου περί απαγόρευσης στους υπαλλήλους να δίνουν απαντήσεις σε ερωτήματα δημοτικών συμβούλων αλλά είναι υποχρέωση τους να πράτουν αυτό ακριβώς, διαμηνύουν οι Εργαζόμενοι στον Δήμο στον κ. Ζερβάκη και στον Δήμαρχο Χίου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου, ξεκαθαρίζουν ότι οι εργαζόμενοι στον δήμο έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και αυτό καμία «ημερήσια διαταγή» δεν μπορεί να το αποτρέψει, διαχωρίζουν τη θέση τους από τη “στρατιά” προθύμων που έχει δημιουργήσει γύρω της η δημοτική αρχή και ζητούν την απόσυρση του συγκεκριμένου εγγράφου του Γενικού Γραμματέα του δήμου.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν:

“Με μια πρωτοφανή και πρωτόγνωρη για τα χρονικά του Δήμου Χίου, ο κ. Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Αντώνιος Ζερβάκης, καλεί τους υπαλλήλους και των νομικών προσώπων αυτού να αποφεύγουν να απαντούν σε ερωτήματα Δημοτικών Συμβούλων που αφορούν την λειτουργία των υπηρεσιών.

Πληροφορούμε τον κο Ζερβάκη ότι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν υποχρέωση να απαντούν σε ερωτήματα πολιτών πόσο δε μάλλον Δημοτικών Συμβούλων και άλλων αιρετών, αναφορικά με το έργο της κάθε υπηρεσίας (Κ.Δ.Δ.,Π.Δ.28/2015).

Κε Δήμαρχε, οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν ορκιστεί να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους και αυτό καμία «ημερήσια διαταγή» δεν μπορεί να το αποτρέψει.

Προφανώς και εμφανώς βρισκόμενος σε σύγχυση ο κος Γενικός Γραμματέας ξεχνά την υπαλληλική του ιδιότητα και νομίζει ότι απευθύνεται στην κάστα «προθύμων» που έχει δημιουργήσει, έχοντας  κάνει το Δήμο Χίου άνω κάτω με το βόλεμα ημετέρων συναδέλφων, προωθώντας αντιδημοκρατικές πρακτικές (απειλές, ταξίματα και λογική του «φύγε εσύ έλα εσύ»).

Οι υπάλληλοι του Δήμου Χίου λειτουργούν με Ακεραιότητα, Σεβασμό στη Δημοκρατία, Υπηρετώντας ΠΑΝΤΑ το Δημόσιο Συμφέρον.

Καλούμε τον Κο Δήμαρχο Χίου να επαναφέρει στην τάξη τον κο Γενικό Γραμματέα και να αποσύρει άμεσα το απαράδεκτο αυτό έγγραφο.

Διαφορετικά βρίσκεται κι ο ίδιος στην ίδια γραμμή και επιβραβεύει το ξεχαρβάλωμα των υπηρεσιών του Δήμου από τον κο Γ.Γ. προκειμένου να του στρώσει το χαλί στον Αναπτυξιακό Οργανισμό”.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια