Δεύτερο δρόμο ζητούν στο Μονοδένδρι

Την αναγκαιότητα ύπαρξης άλλης μιας οδικής οδού για να αποφευχθούν εγκλωβισμοί σε περίπτωση πυρκαγιάς ή άλλης έκτακτης  ανάγκης επισημαίνουν, οι κάτοικοι της περιοχής του Μονοδενδρίου, όπου πρόσφατα πραγματοποιήθηκε άσκηση πυρκαγιάς κι αναδείχθηκε το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Με αφορμή την πρόσφατη άσκηση δασικής πυρκαγιάς που οργανώθηκε στην περιοχή του Μονοδενδρίου, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την προσπάθεια προστασίας του δάσους και της περιοχής μας σε περίπτωση πυρκαγιάς και να επαναλάβουμε το πάγιο αίτημά των κατοίκων της περιοχής για την ανάγκη δεύτερης πρόσβασης – οδικού δικτύου στον οικισμό μας.

Η άσκηση ανάδειξε τη δυσκολία πρόσβασης των πυροσβεστικών οχημάτων, των ασθενοφόρων αλλά και των διασωστών στην περιοχή. Παρουσιάστηκαν εμπόδια στη διέλευση  των οχημάτων διάσωσης. Σε περίπτωση πυρκαγιάς, υπάρχει σοβαρή πιθανότητα εγκλωβισμού  γιατί ο μοναδικός δρόμος που εξυπηρετεί μέχρι σήμερα τους κατοίκους είναι πολύ στενός και δυσχεραίνει τη μαζική εκκένωση των κατοίκων.

Κρίνεται απαραίτητη η δημιουργία ενός δεύτερου οδικού δικτύου με βελτίωση των ήδη υφισταμένων αγροτικών χωματόδρομων προς την περιφερειακή οδό με έξοδο προς της Κόρης το Γεφύρι για λόγους ασφάλειας και πυροπροστασίας, καθώς αποτελεί μια εύκολη λύση χωρίς μεγάλο κόστος.  

Το δάσος μας αποτελεί έναν από τους τελευταίους «πνεύμονες» πρασίνου της πόλης μας. Παρακαλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν και να κινητοποιηθούν άμεσα πριν ενδεχόμενη πυρκαγιά πάρει επικίνδυνες διαστάσεις!”