Διαμαρτυρία κατοίκων του Βροντάδου για την ανεξέλεγκτη… επέλαση χοίρων

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής Αγίου Μακαρίου Βροντάδου Χίου για την ανεξέλεγκτη κίνηση αγέλης χοίρων στην περιοχή τους, που προκαλούν ζημιές, ενώ θέτουν σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των κατοίκων και κυρίως των παιδιών.

Στην έγγραφη διαμαρτυρία τους αναφέρουν τα ακόλουθα:

Εδώ και αρκετές ημέρες αλλά και στο παρελθόν στην περιοχή του Αγίου Μακαρίου Βροντάδου κυκλοφορεί ανεξέλεγκτα αγέλη χοίρων,  μπαίνοντας σε αυλές, κήπους, χωράφια και προκαλώντας πολλές ζημιές.

Αποτελούν κίνδυνο ατυχήματος γιατί κυκλοφορούν στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο νύχτα και ήδη ένα παιδί έχει πάθει κάταγμα στο πόδι προσπαθώντας να αποφύγει ένα χοίρο.

Υποπτευόμαστε ότι προέρχονται από στάβλο που δεν είναι περιφραγμένος, που αποτελεί είναι εστία μόλυνσης και η περιβαλλοντική καταστροφή είναι απερίγραπτη, ενώ τα ζώα είναι χωρίς ενώτια.

Κάτοικοι της περιοχής έχουν μπει σε έξοδα περιφράσσοντας τις περιουσίες τους για μα τις προστατέψουν πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα.

Για τους λόγους αυτούς απευθυνόμενοι στις διάφορες εμπλεκόμενες υπηρεσίες και παρακαλούμε άμεσα να περιοριστούν σε περιφραγμένο και αδειοδοτημένο χώρο, εφαρμόζοντας ως υπηρεσία όλα τα διοικητικά μέτρα που προβλέπονται για αυτές τις περιπτώσεις.

Παρακαλούμε να μας ενημερώνουν για κάθε εξέλιξη και πιστεύουμε να συνεργαστούμε ώστε να διασφαλίσουμε την υγεία και την περιουσία των οικογενειών μας, την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών αλλά και το περιβάλλον.

Σε αντίθετη περίπτωση θα κινηθούμε νομικά κατά παντός υπευθύνου.