Διαβεβαιώσεις για χρηματοδότηση του οικοτροφείου Οινουσσών

Διαβεβαιώσεις ότι θα διευθετηθεί σε έναν βαθμό, δηλαδή ότι θα προκύψει χρηματοδότηση (;), ώστε να διασφαλισθεί η ομαλή λειτουργία του οικοτροφείου Οινουσσών, δηλώνει ότι έλαβε αρμοδίως  ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Αναφερόμενος στα προβλήματα που έχουν προκύψει με την οικονομική ενίσχυση, άρα και τη λειτουργία του οικοτροφείου, σημειώνει τα παρακάτω:

  1. Το οικοτροφείο λειτουργεί με μέριμνα και ευθύνη του Συνδέσμου Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών και με την οικονομική στήριξη των ιδρυμάτων Ιωάννου Διαμαντή Πατέρα.
  2. Για διαφόρους λόγους η χρηματοδότηση του οικοτροφείου έχει καταστεί προβληματική, γεγονός που επαπειλεί την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του.

Με δεδομένο τον σπουδαίο ρόλο που διαδραματίζει το οικοτροφείο στη διατήρηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής στο ακριτικό νησί, βρισκόμαστε σε στενή επαφή με το υπουργείο Παιδείας αλλά και το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και έχουμε λάβει τη διαβεβαίωση ότι το όλο ζήτημα θα διευθετηθεί σε ένα βαθμό, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία του οικοτροφείου, καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.