Διέβην τον Ρουβίκωνα, λέει ο Σταύρος Μιχαηλίδης – Ναι, λέει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ

Σε δρόμο χωρίς επιστροφή φαίνεται, από τα λεγόμενά του, να έχει μπει ο κ. Σταύρος Μιχαηλίδης, ο οποίος δέχθηκε με ενθουσιασμό την χθεσινή – Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023 – ομόφωνη απόφαση της διευρυμένης νομαρχιακής επιτροπής Χίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ να τον προτείνει στην ηγεσία του κόμματος για να συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της Χίου.

Σε ερώτηση του astraparis.gr είπε χαρακτηριστικά ότι «πέρασα τον Ρουβίκωνα», που σημαίνει ότι όλες οι αρχικές επιφυλάξεις του έχουν εκλείψει και πλέον με την δεδομένη στήριξη του τοπικού ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ οδεύει προς διεύρυνση του δικτύου στήριξής του με στελέχη και παράγοντες προερχόμενους από το ίδιο του το κόμμα, την Νέα Δημοκρατία.

Η οποία, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο του βουλευτή και υπουργού κ. Νότη Μηταράκη, ο οποίος είναι «κόκκινο πανί» και κεντρικός στόχος για τον κ. Μιχαηλίδη, επισήμως ουδέν έχουν ανακοινώσει, ούτε και έχουν εκδηλωθεί, πλην κάποιων διαρροών ότι ετοιμάζεται φάκελος με όλα όσα κατά καιρούς έχει πει και ο οποίος θα διοχετευθεί στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ για την… εισπήδηση του Σταύρου Μιχαηλίδη

Την Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023 συνήλθε σε ευρεία σύνθεση η νομαρχιακή επιτροπή Χίου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, που ομόφωνα αποφάσισε να προτείνει στην ηγεσία του κόμματος την υποψηφιότητα του κ. Μιχαηλίδη, ενώ φαίνεται ότι εξ αρχής η ηγεσία είχε ενημερωθεί για τις κινήσεις προσέγγισης από τα τοπικά στελέχη.

Στη ανακοίνωσή του, από την οποία λείπει η ονομαστική αναφορά στον κ. Μιχαηλίδη, σημειώνει τα ακόλουθα:

Χτες, Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, συνεδρίασε η διευρυμένη νομαρχιακή επιτροπή του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Χίου.

Στο νησί μας, την Χίο εδώ και αρκετό καιρό κυριαρχεί μια άκρως προβληματική πολιτική κατάσταση με αρνητικό πρωταγωνιστή τον βουλευτή και υπουργό Νότη Μηταράκη, ο οποίος μετερχόμενος αναχρονιστικές και παλαιοκομματικές μεθόδους έχει μετατρέψει το νησί σε ένα ιδιότυπο φέουδο με κύρια χαρακτηριστικά την αδιαφάνεια, την αναποτελεσματικότητα, την ευνοιοκρατία και τον ρεβανσισμό απέναντι σε όποιον διαφωνεί μαζί του.

Σήμερα, ίσως περισσότερο από ποτέ, αποτελεί αδήριτη αναγκαιότητα η δημιουργία ενός δημοκρατικού αναχώματος για το νησί μας το οποίο θα έχει τη δυνατότητα έκφρασης στο ελληνικό κοινοβούλιο μιας και κάτι τέτοιο απουσιάζει παντελώς από το τοπικό πολιτικό προσκήνιο.

Για να υλοποιηθεί μια τέτοια προσπάθεια και να αποδώσει καρπούς, οπωσδήποτε χρειάζονται ευρύτερες συναινέσεις που συχνά απαιτούν στρατηγικές διευρύνσεις.

Στα πλαίσια αυτά, το ΠΑΣΟΚ διαχρονικά πρωτοπορούσε και δεν δίσταζε να προχωρά σε υπερβάσεις με γνώμονα πάντα το καλό του τόπου, κάτι που σε τοπικό επίπεδο το έχουμε αποδείξει τόσο στο θέμα του μεταναστευτικού όσο και σε άλλα ζητήματα.

Στον νομό μας, η λεγόμενη αναπτυξιακή προοπτική που τόσο έχει ανάγκη ο τόπος παραμένει κενό γράμμα βρίσκοντας αντίκρισμα σε μάλλον ευκαιριακές εξαγγελίες και κοντόφθαλμες ιδιοτελείς πολιτικές προσεγγίσεις. Εύλογα θα μπορούσε κανείς να ισχυριστεί, λοιπόν, ότι η κοινωνία μας αποζητά τη συμπόρευση όλων με στόχο το καλύτερο για την Χίο μας.

Γι’ αυτούς τους λόγους το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής καλεί σε συστράτευση την χιακή κοινωνία και  όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, ώστε να καταφέρουμε να ανατρέψουμε αυτό το καθεστώς που έχει δημιουργηθεί και φαλκιδεύει το μέλλον μας.

 Προχωράμε μαζί, δυνατά και με αποφασιστικότητα διεκδικώντας πρωταγωνιστικό ρόλο στις εξελίξεις, δηλώνοντας έτοιμοι για τις προκλήσεις και τους αγώνες του σήμερα και του αύριο.