Διήμερη επίσκεψη του Ανδρέα Μιχαηλίδη στην σεισμόπληκτη Σάμο

Διήμερη επίσκεψη στο νησί της Σάμου πραγματοποίησε ο βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης νησιωτικής πολιτικής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, παρουσία και άλλων βουλευτών – τομεαρχών του κόμματος.

Κατά την διήμερη παραμονή του στο νησί ο βουλευτής συναντήθηκε με τον δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη, τον μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων Πυθαγορείου και Κοκκαρίου, τον πρόεδρο του Συλλόγου καταστημάτων εστίασης, τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.ά.

Επισκέφτηκε σχολεία της Χώρας, τον αρχαιολογικό χώρο Πυθαγορείου, εκκλησίες και το εμπορικό κέντρο της πόλης του Βαθέως.

Η πρώτη διαπίστωση είναι πως ο νησί έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες, σε βασικές υποδομές (σχολεία, λιμάνια, εκκλησίες, κτίρια διοίκησης), οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη στο σύνολό τους.

«Σ΄ αυτήν την φάση προέχει η προάσπιση της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, η στέγαση και η σίτισή τους και στη συνέχεια η άμεση και σοβαρή πρώτη αντιμετώπιση της οικονομικής επιβίωσής τους.

Παράλληλα, χρειάζεται άμεσα η εκπόνηση ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των υποδομών του νησιού, όπως κι η μεσοπρόθεσμη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Τα ζητήματα αυτά, θέτουν προ των ευθυνών τους, τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα πρέπει να διεκδικήσουν την άμεση υλοποίηση των όποιων εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός για την ανάκαμψη της ζωής στο νησί, θα πρέπει να γίνει άμεσα, με γενναία χρηματοδότηση.

Σε ό,τι μας αφορά, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την προβολή των ζητημάτων αυτών, καθώς και για την διεκδίκηση της επίλυσής τους», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Μιχαηλίδης.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια