Δικαίωμα στην εργασία διεκδικούν συμβασιούχοι στην ΒΙΑΛ Χίου (βίντεο)

Να διασφαλισθεί η συνέχιση της εργασίας τους απαίτησαν συμβασιούχοι εργαζόμενοι (ΣΟΧ 2) στην υπηρεσία υποδοχής και ταυτοποίησης του υπουργείου Μετανάστευσης, με την σημερινή – Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 – συγκέντρωσή τους έξω από τον χώρο της κλειστής ελεγχόμενης δομής της ΒΙΑΛ Χίου.

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην διήμερη απεργία που έχει κηρύξει για σήμερα και αύριο Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023, το Σωματείο Εργαζομένων Συμβασιούχων Γενικής Γραμματείας Υποδοχής (ΣΕΣΥΓΓΥ), σε όλες τις κλειστές ελεγχόμενες δομές και κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης, καθώς και στις κεντρικές διευθύνσεις της χώρας.

Στήριξη στους απεργούς εξεδήλωσαν με την παρουσία τους μόνιμοι υπάλληλοι της υπηρεσίας, ενώ ανάλογες δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις περιοχές της χώρας, όπου οι συμβασιούχοι ΣΟΧ2/2017 και ΣΟΧ3/2017 έδωσαν δυναμικό παρόν με τις κινητοποιήσεις τους.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Σωματείου αναφέρθηκε στην επικείμενη λήξη των συμβάσεων εργασίας, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι έχουν εκπαιδευτεί και προσφέρουν σημαντικό έργο στην πολιτεία και είναι άδικο να απομακρυνθούν από τις εργασίες τους, αφού οι ανάγκες υπάρχουν, καθώς και οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι.