Δήμος Χίου: Η κυβέρνηση φταίει για τις οφειλές στους συμβασιούχους

Το μπαλάκι των ευθυνών πετά από πάνω του ο δήμος Χίου αναφορικά με την καθυστέρηση στην καταβολή δεδουλευμένων στους συμβασιούχους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο δημοσίευμα οι εργαζόμενοι δεν έχουν ακόμη πληρωθεί γιατί εκκρεμεί η έγκριση της σχετικής δαπάνης στο Ελεγκτικό Συμβούλιο, αφού ο σχετικός νόμος της κυβέρνησης με βάση τον οποίο επαναπροσλήφθηκαν οι συμβασιούχοι, ελέγχεται για τη νομιμότητα του.

Σε ανακοίνωσή του ο δήμος Χίου σημειώνει ότι «με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου έχει εκφράσει επανειλημμένα την συμπαράστασή του στο αγώνα των εργαζομένων στην καθαριότητα, και με βάση την ισχύουσα νομοθεσία έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες, τόσο για την κάλυψη της μισθοδοσίας τους όσο και για την πλήρωση των κενών θέσεων του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας με μόνιμο προσωπικό.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα, που δημιουργήθηκε με την μη έγκαιρη πληρωμή των εργαζομένων, δεν οφείλεται σε ολιγωρία του δήμου Χίου, αλλά σε παραλείψεις της κυβέρνησης για τις οποίες ο δήμος δεν φέρει καμία ευθύνη».