Δωρεάν rapid και μοριακά τεστ στα σχολεία ζητά η Ένωση Γονέων Χίου

Τα αυξημένα κρούσματα στα σχολεία τις τελευταίες μέρες ανησύχησαν την Ένωση Γονέων Χίου, που με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητά την πραγματοποίηση δωρεάν τεστ στα σχολεία για μαθητές και καθηγητές κατά περίπτωση, αφού έχει ήδη πραγματοποιηθεί απολύμανση στο σχολείο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση οι γονείς σημειώνουν:

Με αφορμή την ανίχνευση κρουσμάτων covid-19 σε σχολεία του νησιού μας , θα θέλαμε να εκφράσουμε την ανησυχία μας για τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων περιστατικών καθώς και μελλοντικών .

Με βάση τις ισχύουσες γενικόλογες οδηγίες και με ευθύνη του Υπουργείου , σε περίπτωση εξακριβωμένου κρούσματος κλείνει άμεσα μόνο το τμήμα του παιδιού που νόσησε . Θεωρούμε αυτονόητο ότι πρέπει άμεσα να γίνεται απολύμανση όλου του σχολείου και προφανώς αναστολή λειτουργίας μέχρι να επιβεβαιωθεί με μοριακά τεστ σε παιδιά και εκπαιδευτικούς η μη διασπορά του ιού , τουλάχιστον στα τμήματα που εμπλέκονται . ( ιδιαίτερα όταν υπάρχουν και αδέλφια που φοιτούν σε άλλες τάξεις ή σχολεία) .Η εκπαιδευτική διαδικασία πρέπει να συνεχίζεται για αυτές τις μέρες με τηλε-εκπαίδευση .

Τα μοριακά τεστ στα εμπλεκόμενα τμήματα αλλά και rapid test στον υπόλοιπο πληθυσμό των σχολείων πρέπει να γίνονται άμεσα και δωρεάν με ευθύνη της πολιτείας . Δυστυχώς υπάρχουν πολλές οικογένειες που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ιδιωτικά εργαστήρια ( λόγω της ύπαρξης ατόμων σε ευπαθείς ομάδες στην οικογένεια ) με μεγάλο κόστος στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε .

Απαιτούμε άμεσα από όλους τους εμπλεκόμενους , τοπικές Διευθύνσεις εκπαίδευσης , Δήμο , Περιφέρεια , Νοσοκομείο , ΕΟΔΥ κτλ να αναλάβουν άμεσα πρωτοβουλίες για την ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων , παρακάμπτοντας τα όποια γραφειοκρατικά προβλήματα ώστε να δείξουν έμπρακτα την στήριξή τους .

Είναι αδιανόητο μετά από ένα χρόνο αυστηρών μέτρων,με όποιες συνέπειες στα παιδιά και τις οικογένειες , να ακυρώνεται όλη η προσπάθεια προστασίας κατά του Covid-19 λόγω καθυστερήσεων στη λήψη αποφάσεων και άστοχων χειρισμών” .

 

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια