Δουλειά δεν είχε ο… διάβολος και επέστρεφε βιβλία

10

Μεμονωμένο περιστατικό χαρακτήρισε την επιστροφή των βιβλίων των θρησκευτικών από ομάδα γονέων του σχολικού κέντρου Καμποχώρων ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χίου κ. Αριστείδης Κελεπερτζής.

Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 περίπου δέκα γονείς μαθητών του σχολικού κέντρου Καμποχώρων βρέθηκαν στα γραφεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και επέστρεψαν το βιβλίο των θρησκευτικών όλων των τάξεων, ακολουθώντας ανάλογες ενέργειες που έχουν γίνει ανά την Ελλάδα από διαμαρτυρόμενους γονείς.

Ο κ. Κελεπερτζής αναφέρθηκε στον νόμο και στο περιεχόμενο των βιβλίων, τα οποία έχουν εγκριθεί από το Υπουργείο και αυτά θα διδάσκονται στα σχολεία, ενώ μιλώντας στον astraparis.gr, τόνισε πως συγκεκριμένοι κύκλοι διακινούν ανά την Ελλάδα το κείμενο διαμαρτυρίας.

Οι γονείς, παρότι πλέον στα ελληνικά σχολεία διδάσκονται και παιδιά άλλων θρησκειών και εννοείται πως το 2017 η παιδεία πλέον έχει διαχωριστεί από την θρησκεία και το δόγμα, εμμένουν πως το μάθημα των θρησκευτικών πρέπει να γίνεται με ορθόδοξο προσανατολισμό και όχι θρησκειολογικά.

Σχόλια