
Μια ακόμα – και τελευταία – ευκαιρία, για την εκλογή συμπαραστάτη
Η δεύτερη και τελευταία προσπάθεια για την εκλογή συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης της Χίου θα γίνει σήμερα, στις 6.30 το απόγευμα, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
Οι προοπτικές, ωστόσο, είναι μάλλον πενιχρές, λόγω τόσο του αποτελέσματος της ψηφοφορίας της προηγούμενης ανάλογης συνεδρίασης, την Παρασκευή, όσο και κυρίως της παντελούς έλλειψης ακόμα και επικοινωνίας επί του θέματος μεταξύ των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου.
Από την προηγούμενη συνεδρίαση και πρώτη ψηφοφορία διεφάνη ότι δεν υπήρχε πρόσφορο έδαφος για συναίνεση και οι ψήφοι διασκορπίσθηκαν κατά τρόπο που έδειχνε ότι ουδείς μάλλον είχε αντιληφθεί γιατί εψήφιζε, αφού ο καθένας ψήφιζε τον «δικό» του.
Να σημειώσουμε ότι μόνο μία υποψήφια – εκ των 23 συνολικά – έλαβε τέσσερις ψήφους, ενώ η πλειονότητα (15 στον αριθμό) έλαβαν από μηδέν έως μία ψήφο επί 33 ψηφισάντων.