Δύσκολο για τον Μηταράκη να «χωνέψει» ότι ουδείς θέλει την υπερδομή στο Θόλος

Προφανώς «έτσουξε» η χθεσινή – Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 – ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου, με την οποία έθετε υπό κρίση, ομολογουμένως αυστηρή την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ενέκρινε την χωροθέτηση της υπερδομής προσφύγων και μεταναστών στο Θόλος Χίου.

Ειδικότερα εκείνο το σημείο της ανακοίνωσης της ΛΑΣ που έλεγε ότι η επίμαχη απόφαση είναι «επί της ουσίας “γραμμένη” στο υπουργικό γραφείο του κ. Μηταράκη», προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού, που δηλώνει ότι το υπουργείο σέβεται τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και ταυτόχρονα νουθετεί ότι «περιμένει όλους να πράξουν αναλόγως».

Στην ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου 2022, γίνεται επανάληψη του διατακτικού της απόφασης του ΣτΕ και του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου, αποκρύπτοντας και πάλι επιμελώς ότι το ιδιοκτησιακό ζήτημα στο Θόλος ούτε νομικά έχει κριθεί τελεσίδικα, ούτε πολύ περισσότερο κοινωνικά, δεδομένου ότι κατά της δημιουργίας της υπερδομής στην περιοχή έχουν ταχθεί το σύνολο των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και κυρίως η χιακή κοινωνία. Και προφανώς, αυτό είναι κάτι που ακόμα δεν κατάφερε να το… χωνέψει ο κ. Μηταράκης.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου του υπουργού

Με αναλυτική ανακοίνωση του το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου παρουσίασε δημοσιευμένες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικράτειας (υπ’ αριθμ. 1383/2022) και του μονομελούς πρωτοδικείου Χίου (υπ’ αριθμ. 58/29.4.2022).

Αποφάσεις που έκριναν ως νόμιμη την άδεια χωροθέτησης και κατασκευής της δομής στη Χίο, και ιδιοκτησία του Δημοσίου την έκταση στο Θόλος. Εκπλήσσει το γεγονός ότι  η παρουσίαση δημοσιευμένων αποφάσεων στα μάτια δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στη Χίο εκλαμβάνεται ως «προσπάθεια επηρεασμού της δικαιοσύνης».

Αντίθετα, το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου σέβεται απόλυτα και λειτουργεί βάσει αυτών των αποφάσεων. Περιμένει όλους να πράξουν αναλόγως.

Ο κ. Μηταράκης μιλά από την πρώτη στιγμή με ειλικρίνεια και παρρησία στο χιώτικο λαό, τα αποτελέσματα της πολιτικής του είναι εμφανή σε κάθε Χιώτη και σε κάθε Χιώτισσα, οπότε καλό θα ήταν οι τοπικές δημοτικές αντιπολιτεύσεις να μην προκαλούν με -κενές περιεχομένου- συνθηματολογίες και να πουν και αυτές την αλήθεια στον κόσμο.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια