Έχει πάρει την κάτω βόλτα η ανακύκλωση;

Σοβαρά ερωτήματα σχετικά με την πορεία της ανακύκλωσης στη Χίο το τελευταίο διάστημα θέτει με επιστολή της και αίτημα κατάθεσης εγγράφων  προς τον αντιδήμαρχο καθαριότητας κ. Πάνο Αναγνώστου και τον πρόεδρο της ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε.  κ. Φώτη Γιαννίρη η Χιακή Συμπολιτεία.

Ζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία η Χιακή Συμπολιτεία καλεί την δημοτική αρχή να διαψεύσει τις έντονες φήμες ότι η ανακύκλωση στον δήμο Χίου παρουσιάζει καθοδική πορεία (έως και μηδενισμού της) τους τελευταίους μήνες.

Αναλυτικά η επιστολή που υπογράφεται από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Δημήτρη Αντωνόγλου, έχει ως εξής:

«Σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο  είχαμε ζητήσει τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους η υπηρεσία καθαριότητας και η ΔΙΑΝΟΧ για τις ποσότητες των υλικών που έχουν ανακυκλωθεί στη Χίο το τελευταίο διάστημα.

Η απάντηση του αρμόδιου αντιδημάρχου καθαριότητας ήταν ασαφής  («πάμε καλά») δεν παρέθετε συγκεκριμένα στοιχεία για το τελευταίο διάστημα και μάλλον συσκότιζε το θέμα παρά διαφώτιζε τους δημότες για το θέμα της ανακύκλωσης.

Επανερχόμαστε και ζητούμε  την παρουσίαση αυτών των στοιχείων, βάσει των τιμολογίων πώλησης των ανακυκλώσιμων υλικών και των τιμολογίων που λαμβάνει η ΔΙΑΝΟΧ Α.Ε. από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, μέσω του ανταποδοτικού τέλους.

Υπενθυμίζουμε ότι για να έχει επιτυχία ένα σύστημα ανακύκλωσης, κλειδί αποτελεί η σωστή και συνεχής ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των δημοτών με την δημοσιοποίηση αξιόπιστων στοιχείων που αποδεικνύουν ότι υπάρχει (ή δεν υπάρχει) πρόοδος σε αυτόν τον τομέα. 

Κάθε υπεκφυγή στο θέμα δημιουργεί την εύλογη υπόνοια ότι πράγματα στον τομέα της ανακύκλωσης πηγαίνουν πολύ χειρότερα από όσο πιστεύουμε».

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια