«Έφοδος» του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Χίου σε σουπερμάρκετ που άνοιξε πριν τη μία

Με παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου έκλεισε σουπερμάρκετ στο κέντρο της πόλης, που λειτουργούσε παράνομα πριν τις τη μία το μεσημέρι, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή 3 Μαΐου 2024, όπως αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του το σωματείο.

Επίσης, σε σχετική (χθεσινή) ανακοίνωσή του σημειώνει τα ακόλουθα:

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, σήμερα 2 Μαΐου πραγματοποίησε παρέμβαση στο τμήμα επιθεώρησης, με σκοπό την ενημέρωση για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων την Μ. Παρασκευή, μιας και είχαμε καταγγελίες από συναδέλφους ότι δουλεύουν πριν από τις 13:00, πράγμα όμως που απαγορεύεται. Ενώ το ωράριο είναι από τις 13:00- 19:00.

Η απάντηση που πήραμε από την επιθεώρηση, είναι ότι υπάρχει εσωτερική οδηγία του τπουργείου Εργασίας, η οποία παραβιάζει το άρθρο 194 παρ.1 του ΠΔ 80/2022, «για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς και την εξυπηρέτηση του καταναλωτικού κοινού», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η οδηγία του υπουργείου «της εργοδοσίας».

Το σωματείο μας αύριο (σ.σ. σήμερα Παρασκευή) θα βρίσκεται δίπλα στους συναδέλφους στα σουπερμάρκετ, ενημερώνοντάς τους για τον ρόλο της κυβέρνησης Ν.Δ. και για το ποιους
πραγματικά εξυπηρετεί. Στέλνοντας στα μουλωχτά οδηγία που απελευθερώνει το άνοιγμα των καταστημάτων πριν από την 1 μ.μ.

Για χάρη των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων απορυθμίζει τη ζωή και τα δικαιώματα των εμποροϋπαλλήλων.