Έκτακτες ανάγκες κάνουν «λάστιχο» τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα

Σε μεγάλης έκτασης τροποποιήσεις του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος υποχρεώθηκε ακόμη μια φορά η δημοτική αρχή, δικαιώνοντας ουσιαστικά την κριτική που της είχε ασκηθεί κατά την σύνταξη και ψήφιση αυτών των δύο θεμελιωδών κειμένων.

Μεταξύ των τροποποιήσεων ξεχωρίζει σαφώς η αναγκαστική δαπάνη των 70.000 ευρώ (συν 3.600 για την μελέτη), για την επισκευή του δρόμου, που κατέρρευσε στον Βροντάδο, όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας.

Επίσης, η τροποποίηση των κονδυλίων για έργα αυτεπιστασίας, ώστε να γίνει δυνατή η εκτέλεσή τους με συμβασιούχους ελεύθερης επιλογής μιας και από τη δημοτική αρχή τονίστηκε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η λίστα ανέργων του ΟΑΕΔ εκ της οποίας θεωρητικά θα γίνονταν η επιλογή των κατάλληλων ειδικευμένων τεχνιτών με σειρά προτεραιότητας ανά περίπτωση, δυστυχώς έχει απενεργοποιηθεί με ευθύνη του ίδιου του οργανισμού.

Έτσι με διάφορες μετεγγραφές ποσών ενισχύθηκε ο κωδικός των έκτακτων υπαλλήλων εις βάρος του σχετικού κωδικού των έργων αυτεπιστασίας.

Αλλαγές στο κοινωνικό παντοπωλείο

Τροποποιήσεις υπήρξαν και στα ποσά για το κοινωνικό παντοπωλείο, αφού πλέον αλλάζει η λειτουργία του θεσμού με τους ωφελούμενους να προμηθεύονται τα αναγκαία είδη κατευθείαν από συμβεβλημένο σουπερμάρκετ μέσω ειδικής κάρτας.

Σύμφωνα δε με τον αντιδήμαρχο Πρόνοιας κ. Γιώργο Παπαδόπουλο ο δήμος θα εξοικονομήσει ποσό 17.000 ευρώ από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ωστόσο, έγινε γνωστό ότι το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσού θα προέλθει από την λήξη της σύμβασης εργασίας μιας εργαζόμενης στο κοινωνικό παντοπωλείο. Το κτίριο, πάντως, θα παραμείνει νοικιασμένο, για να στεγαστεί η κοινωνική σύμπραξη των εθελοντικών ομάδων του δήμου.

Στα σημαντικά των τροποποιήσεων ήταν και η εγγραφή κονδυλίου 50.000 ευρώ για την μελέτη βοσκοτόπων και το καθορισμό της φέρουσας ικανότητας της κάθε περιοχής.