
Είκοσι μετανάστες επεστράφησαν στην Τουρκία μέσω Μυτιλήνης
Είκοσι μετανάστες – 18 άνδρες, μία γυναίκα και ένα συνοδευόμενο ανήλικο παιδί – επεστράφησαν στην Τουρκία με επιχείρηση υπό την ευθύνη της Ελληνικής Αστυνομίας και την συνδρομή προσωπικού της Frontex, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην κοινή δήλωση Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, σήμερα Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, οι πέντε ήταν από το Ιράκ, τρεις από το Πακιστάν, τρεις από το Αφγανιστάν, δύο από το Καμερούν και από ένας από Αλγερία, Ιράν, Τυνησία, Γουινέα, Νιγηρία, Μαρόκο και Μπουρκίνα Φάσο.
Για 10 υπήρχε απορριπτική απόφαση χορήγησης καθεστώτος διεθνούς προστασίας σε β’ βαθμό, τεσσάρων η βούληση για υποβολή αιτήματος ασύλου τέθηκε στο αρχείο, τρεις είχαν παραιτηθεί από το σχετικό αίτημά τους και τρεις είχαν ανακαλέσει την έκφραση βούλησής τους.
Η επιστροφή πραγματοποιήθηκε με πλοίο ναυλωμένο από την Frontex το οποίο απέπλευσε από το λιμάνι της Μυτιλήνης με προορισμό το Δικελί της Τουρκίας.
