Είναι αυτοί οι 21 η «Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα»;

Μετά από ολιγοήμερη απουσία η «Παγχιακή επιτροπή αγώνα» για το προσφυγικό «κτύπησε» και πάλι, αυτή τη φορά διπλά, αφενός με αίτησή της προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Χίου κ. Κλέαρχο Χρύση να συγκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση για το προσφυγικό και αφετέρου με επιλεκτική πληροφόρηση των μέσων ενημέρωσης του νησιού, αφήνοντας εκτός τον astraparis.gr και ενδεχομένως και άλλα μέσα.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι η πρώτη φορά που η επιτροπή αγνοεί τον astraparis.gr, γεγονός που δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης, ειδικότερα δε επειδή εμείς σταθήκαμε κριτικά απέναντί της και κυρίως σε ό,τι αφορά την απόκρυψη των μελών της.

Ο astraparis.gr απευθύνθηκε σε μέλος της επιτροπής, που συνήθως μας έστελνε τις ανακοινώσεις της, που δήλωσε άγνοια για το περιστατικό, διευκρίνισε ότι πλέον δεν ασχολείται με το έργο της πληροφόρησης των ΜΜΕ και μας διαβεβαίωσε ότι θα διαβιβάσει στους υπεύθυνους για την εργασία αυτή την παρατήρηση και διαμαρτυρία μας.

Η αίτηση για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο

Στην αίτηση προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. Χίου, που υπογράφεται από 21 άτομα «για λογαριασμό της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» ζητείται η έκτακτη σύγκληση του οργάνου, προκειμένου να συζητηθεί το προσφυγικό – μεταναστευτικό και μάλιστα προτείνει και «την έκδοση ψηφίσματος, σύμφωνα με το επισυναπτόμενο έγγραφο των θέσεών μας, τις οποίες ζητούμε να υιοθετήσετε στο σύνολό τους, αφού ήδη έχουν παρουσιασθεί στον χιώτικο λαό και έχουν γίνει αποδεκτές από αυτόν», εννοώντας – προφανώς – την συγκέντρωση της 28.9.2016 και προεξοφλώντας ότι με αυτές συμφωνεί το σύνολο των πολιτών της Χίου!

Στην αίτηση επαναλαμβάνονται οι γνωστές θέσεις της επιτροπής, με μια σημαντική διαφοροποίηση, εκείνη που αφορά την ύπαρξη δομών φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο νησί. Από εκεί που έλεγε καμία δομή, της ΒΙΑΛ περιλαμβανομένης, τώρα αναφέρει ότι η μόνη υπηρεσία που μπορεί να υπάρχει στη Χίο είναι εκείνη της υπηρεσίας πρώτης καταγραφής, αλλά «οι πρόσφυγες – μετανάστες να μην παραμέ νουν στο νησί πάνω από 48 ώρες».

Η επιτροπή σημειώνει ότι αν τέτοια έκτακτη και άμεση σύγκληση του Δ.Σ. δεν μπορεί να προκληθεί από τους υπογράφοντες, τότε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα στην πρώτη τακτική συνεδρίαση και μάλιστα με πρόταξή του.

Οι 21 που υπογράφουν την αίτηση

Την αίτηση προς τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, υπογράφουν – για λογαριασμό, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, της «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» – οι ακόλουθοι 21 συμπολίτες μας, οι οποίοι σε μια προηγούμενη ανακοίνωση είχαν παρουσιασθεί μαζί με άλλους 29 (σύνολο 50) ως υποστηρικτές της συγκέντρωσης της 28.9.2016:

 1. Γαλάτουλας Μιχάλης, πολεοδόμος μηχανικός
 2. Βουδούρης Ανέστης, μηχανικός έργων υποδομής
 3. Μπιλιράκης Λεωνίδας, γιατρός
 4. Γλύκας Θεόδωρος, οδοντίατρος
 5. Γιαλούρης Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας
 6. Σιδεράτος Εμμανουήλ, ελεύθερος επαγγελματίας
 7. Λάμας Στέφανος, έμπορος
 8. Μελέκος Άγγελος, πολιτικός μηχανικός
 9. Σωτηριανός Στέλιος, ελεύθερος επαγγελματίας
 10. Μαρίνος Παναγιώτης, βιοτέχνης
 11. Παπαλεωνίδας Σίμος, έμπορος
 12. Ζαννίκος Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας
 13. Κακούλας Γιώργος, πολιτικός μηχανικός
 14. Σαραντινός Σταμάτης, λογιστής
 15. Κούτης Ισίδωρος, ελεύθερος επαγγελματίας
 16. Σίμος Λουκάς, ελεύθερος επαγγελματίας
 17. Σιδεράτος Γιάννης, συνταξιούχος ΔΕΗ
 18. Αγιωργούσης Γεώργιος, πολιτικός μηχανικός
 19. Ρακιτζής Μιχαήλ, δημόσιος υπάλληλος (πυροσβέστης)
 20. Καψύλη Βριγινία, δικηγόρος
 21. Αλοιμόνου Γραμματική, δικηγόρος.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια