Κοινωνικές δράσεις και εκδηλώσεις της αστυνομίας κατά των ναρκωτικών
Χορευτικές παραστάσεις και αγώνες ποδοσφαίρου με τη συμμετοχή παιδιών, καθώς και εθελοντική συγκέντρωση χρημάτων, τα οποία θα διατεθούν στην «Κιβωτό του Κόσμου» στη Χίο, οργανώνει το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών.
Στόχος των εκδηλώσεων είναι η ευαισθητοποίηση, ο προβληματισμός και η κινητοποίηση για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών και της εξάρτησης, γενικότερα, πάντα με γνώμονα τον σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015 και ώρα 6 το απόγευμα, διοργανώνεται, από κοινού με την Ποδοσφαιρική Ακαδημία Χίου, στις εγκαταστάσεις της, στην περιοχή της Φάρκαινας στη Χίο, φάσμα ενημερωτικών και αθλητικών εκδηλώσεων, με τη συμμετοχή πολιτιστικών και αθλητικών ομάδων και σωματείων του νησιού.
Συγκεκριμένα, θα λάβουν χώρα ποδοσφαιρικοί αγώνες με συμμετοχή παιδιών ηλικίας έως 7 ετών, μαθήματα ιστιοπλοΐας, χορευτικές παραστάσεις, καθώς και ενημέρωση γονέων και παιδιών αναφορικά με ζητήματα που σχετίζονται με τη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών.
Για τους παρευρισκόμενους στον χώρο της εκδήλωσης, θα υπάρχει η δυνατότητα εθελοντικής προσφοράς χρημάτων, τα οποία πρόκειται να διατεθούν για την ενίσχυση της δράσης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Κιβωτός του Κόσμου», στη Χίο.