Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή, με πρωτοβουλία του ιδρύματος Τσάκου

Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή θα πραγματοποιηθεί στη Χίο, στις 5 Μαρτίου 2024, στο Ομήρειο, με πρωτοβουλία του ιδρύματος Τσάκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ομάδας ιδρυμάτων υπό τον τίτλο «Πρωτοβουλία ̓21».

Το ίδρυμα Τσάκος, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, έχει αναλάβει σε συνεργασία με το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το ίδρυμα Γιάννη Λάτση, την δημιουργία μιάς ψηφιακής ακαδημίας ενημέρωσης σε θέματα κλιματικής αλλαγής.

Σε συνεργασία δε με την HELMEPA κατέληξαν στη σχεδίαση ενός πιλοτικού προγράμματος δημιουργίας μιάς ψηφιακής ακαδημίας, με την ονομασία “Chios Climate Chance” (CCC), «με απώτερο σκοπό την εκλαΐκευση και κατανόηση, από την ευρύτερη τοπική κοινωνία, μέσῳ συνεργασίας με τοπικούς φορείς, των προβλημάτων και των κινδύνων της κλιματικής αλλαγής».

Και προσθέτει: «Στις προθέσεις μας είναι, εν τέλει και αν το αποτέλεσμα στη δοκιμή της Χίου κριθεί επιτυχές, η μεθοδολογία του και η εν γένει, πιλοτική δράση να αποτελέσει πρότυπο (και βέλτιστη πρακτική) υλοποίησης και σ’ άλλα νησιά και γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας».

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης