Εκδήλωση στη Χίο για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του Φώτη Αγγουλέ (βίντεο)

Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τα 60 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή και αγωνιστή Φώτη Αγγουλέ, οργανώνουν η τομεακή επιτροπή Χίου του ΚΚΕ και το παράρτημα Χίου της Πανελλήνιας Ένωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης και Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Τρίτη 26 Μαρτίου 2024 και ώρα 18:30, στο Ομήρειο.

Στην σημερινή, Τρίτη 12 Μαρτίου 2024, συνέντευξη τύπου για την εκδήλωση, την ζωή και το έργο του ποιητή μίλησαν οι κ.κ. Γιάννης Ζωφός, Λευτέρης Μπαρμπαγιάννης, γραμματέας της τομεακής επιτροπής και Γιώργος Αμπαζής, περιφερειακός σύμβουλος.

Πρόκειται για πολιτική-ιστορική και πολιτιστική εκδήλωση τιμής και μνήμης, που απευθύνεται στον λαό και την νεολαία της Χίου, για να γνωρίσουν την ζωή και τους αγώνες των εξορίστων αντιφασιστών στην Μέση Ανατολή.

Στο Ομήρειο θα λειτουργεί έκθεση με αρχειακό ιστορικό υλικό για την ζωή του Φώτη Αγγουλέ, ενώ θα μεταφερθεί από την Αθήνα και το τυπογραφείο στο οποίο τύπωνε ο ίδιος τα βιβλία του και τις εφημερίδες που εξέδιδε. Η παρουσίαση θα πλαισιωθεί με μουσική εκδήλωση.