Εκδήλωση του συνδέσμου παλαίμαχων Χίου Βροντάδου_ Βράβευση Ρότσα και Κάβουρα

Ο Σύνδεσμος Παλαίμαχων Χίου – Βροντάδου τίμησε για την πολύτιμη προσφορά τους στο Ελληνικό ποδόσφαιρό, τον Χουάν Ραμόν Ρότσα και τον Χιώτη Δημοσθένη Κάβουρα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023 .

Παρουσία αρκετών φίλων του ποδοσφαίρου και ειδικότερα του Παναθηναϊκού, αγωνίστηκαν σε φιλικό αγώνα Παλαίμαχων, στον οποίο ξεδίπλωσαν κάποιες πτυχές του ποδοσφαιρικού τους ρεπερτορίου. Ο επί τετραετία προπονητής του Θεσπρωτού Ηγουμενίτσας, είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος του ελληνικού ποδοσφαίρου, που έχει φτάσει στα ημιτελικά του κυπέλου πρωταθλητριών – Τσάμπιονς Λιγκ, τόσο ως ποδοσφαιριστής (1985), όσο και ως προπονητής (1996). Φεύγοντας από τη Χίο έμεινε εντυπωσιασμένος από την υποδοχή, τη διοργάνωση της εκδήλωσης τιμής στο πρόσωπο του, αλλά και από το υπέροχο, όπως τόνισε πολλές φορές «Φαφαλίειο Στάδιο Βροντάδου».

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγώνα μικτών ομάδων από τις ακαδημίες του νησιού της μαστίχας και ακολούθησαν ομιλίες των τεσσάρων εκπροσώπων του τριφυλλιού, στους μελλοντικούς ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα οι παλαίμαχοι άσσοι τόνισαν στα παιδιά την ανάγκη για ισορροπημένη διατροφή και προσωπική ζωή, πολύ δουλεία και κυρίως όπως είπε χαρακτηριστικά ο Χουάν Ραμόν Ρότσα:

«να έχετε πολύ ψηλά τη λέξη ΣΕΒΑΣΜΟΣ, γιατί θα σας βοηθήσει στο ποδόσφαιρο, αλλά και στη ζωή σας», προέτρεψε δε τους γονείς να μην νουθετούν ποδοσφαιρικά τα παιδιά τους και να εμπιστεύονται τη δουλειά και την γνώση των ειδικών – προπονητών τους. Τέλος ακολούθησαν οι βραβεύσεις στα τιμώμενα πρόσωπα και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον φιλικό αγώνα παλαίμαχων φίλων του ΠΑΟ με την ομάδα παλαίμαχων Χίου – Βροντάδου.