Έκλεψε το σκάφος ψαροντουφεκά και έβαλε πλώρη για Τουρκία

Την τελευταία στιγμή «ανέκτησαν» οι λιμενικοί της Χίου ένα φουσκωτό σκάφος από τα χέρια ενός σύγχρονου κουρσάρου πιθανότατα Τούρκου!

Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Δευτέρας, 8 Φεβρουαρίου 2016,  όταν ένας 48χρονος Χιώτης έφτασε με το φουσκωτό του από τη Λαγκάδα στην Παναγιά Οινουσσών, προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στο ψαροντούφεκο.

Έδεσε το σκάφος του και έπεσε στη θάλασσα για να ψαρέψει, όμως για κακή του τύχη εκεί κοντά κάποιος τον είχε αντιληφθεί. Έτσι, μόλις ο ψαροντουφεκάς απομακρύνθηκε, ο άγνωστος πλησίασε  έδεσε το φουσκωτό στην βάρκα του και άρχισε να απομακρύνεται προς τις τουρκικές ακτές!

Ευτυχώς, για τον 48χρονο οι κινήσεις του… πειρατή έγιναν αντιληπτές από σκάφος του λιμενικού Χίου, που περιπολούσε εκεί κοντά, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η καταδίωξη.

Μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθεί, ο άγνωστος δράστης προτίμησε να λύσει το φουσκωτό και να μπει στα τουρκικά χωρικά ύδατα.

Το σκάφος στη συνέχεια ρυμουλκήθηκε από το Λιμενικό και παραδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σύμφωνα με αξιωματικούς του Λιμεναρχείου, πιθανότητα το περιστατικό να συνδέεται με διακινητές προσφύγων που προσπαθούν να εξασφαλίσουν σκάφη για την μεταφορά ανθρώπων, μιας και η παραγωγή των πλαστικών που προμηθεύονται, δέχτηκε τις τελευταίες ημέρες βαρύ πλήγμα από τις τουρκικές αρχές με τον εντοπισμό παράνομων εργαστηρίων, στην Σμύρνη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια