Εκμέκ με τσουρέκι και Μαγιάτικο τριαντάφυλλο

Γεύσεις και αρώματα τριαντάφυλλου πλημμύρισαν τον Άη Γιώργη Συκούση της Χίου την Κυριακή 23 Μαΐου 2021.

Την «τριανταφυλλένια» εκδήλωση διοργάνωσε ο Σύλλογος διατήρησης και προώθησης του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου της Χίου «Η Μυρωδάτη Χίος» συνδυάζοντας Γαστρονομία και Ιστορία.

«Εκμέκ με τσουρέκι και τριαντάφυλλο» (λικέρ, γλυκό και ωμά ροδοπέταλα) ήταν η συνταγή που εκτελέστηκε από την pastry shef /μέλος του Συλλόγου Κατερίνα Κακίτση με τις συμβουλές της Άννας Καρυστιανού μέλος του ΔΣ και υπεύθυνη γαστρονομίας και την πολύτιμη βοήθεια της Ειρήνης Καρυστιανού (αντιπρόεδρος), μελών και φίλων του Συλλόγου. Η συλλογή των τριαντάφυλλων έγινε στον τριανταφυλλεώνα της οικογένειας Κύλη όπου και φιλοξενήθηκε το 1ο μέρος της εκδήλωσης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε στην πλατεία «Μπου» στην ομώνυμη ταβέρνα με τοπικά εδέσματα προσφορά της οικογένειας Κύλη.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια