
Εκπαιδευτική ημερίδα για προστασία από φυσικές καταστροφές
Ανοιχτή εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την προστασία από φυσικές καταστροφές πραγματοποιεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, στη Χίο, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, στο πλαίσιο του προγράμματος “Act to Protect”.
Η ημερίδα θα διεξαχθεί στην αίθουσα θεάτρου του Ομηρείου, με ώρα έναρξης 10 π.μ. και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους σωστούς τρόπους πρόληψης, διαχείρισης μίας έκτακτης ανάγκης και αντιμετώπισης των επιπτώσεων μετά από μία φυσική καταστροφή, όπως η πυρκαγιά, ο σεισμός και η πλημμύρα. Συγχρόνως, θα υπάρχει θεματική ενότητα με οδηγίες για την παροχή πρώτων βοηθειών σε περιπτώσεις τραυματισμού.
Επιπλέον, στόχος της εκπαιδευτικής αυτής δράσης είναι και η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των πολιτών στον τομέα της πρόληψης, προκειμένου να μειωθούν στο μέτρο του δυνατού οι ανθρωπογενείς καταστροφές που συχνά πλήττουν την χώρα μας.
Η ημερίδα θα είναι 4ωρη και εισηγητές θα είναι εκπαιδευτές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης.
Την εκδήλωση υποστηρίζουν, η εταιρεία Παπαστράτος, το Ομήρειο, η Aegean και η Hellenic Seaways.
