Εκτεταμένα επεισόδια στην ΒΙΑΛ – Ανεξέλεγκτη η κατάσταση (φωτό & βίντεο)

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με την χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης επιχειρούν να θέσουν υπό έλεγχο τα εκτεταμένα επεισόδια, που ξεκίνησαν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, 18 Απριλίου 2020.

Εκτός από το περιπολικό της αστυνομίας έχουν καεί και άλλα αυτοκίνητα, ενώ στην περιοχή επιχειρούν και ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες επιτίθενται με σφοδρό πετροπόλεμο κατά των αστυνομικών, ενώ συνεχώς καταφθάνουν κι άλλες αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:18 Ένα περιπολικό της αστυνομίας κάηκε στα επεισόδια που ξέσπασαν στην ΒΙΑΛ, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και η καντίνα που βρίσκεται έξω από το ΚΥΤ.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι σε όλο το ΚΥΤ έχουν προκληθεί σοβαρές ζημιές.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 22:07

Σοβαρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη, το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου 18 Απριλίου 2020, στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ, στο Χαλκειός της Χίου, με ανεπιβεβαίωτες – προσώρας – πληροφορίες να αναφέρουν ότι κάηκαν και αυτοκίνητα.

Για την αντιμετώπισή τους έχουν επέμβει δυνάμεις της αστυνομίας, ενώ στην ΒΙΑΛ σπεύδουν και δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χίου.

Δεν έχει γίνει η γνωστή η αιτία για την οποία ξεκίνησαν τα επεισόδια, εικάζεται – ωστόσο – ότι μπορεί να έχουν σχέση με τον θάνατο 49χρονης Ιρακινής, η οποία το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου μεταφέρθηκε νεκρή στο νοσοκομείου Χίου.

- Advertisement -

- Advertisement -

Σχόλια